Eerste fles Geniet & Geef doet drie mille … voor KiKa

8 september 2017 om 20:30

Barbara Barend deed haar zelf in de uitverkoop. Voor het goede doel weliswaar. Zij bracht de eerste fles Geniet & Geef bier aan de man voor 3000 euro. Daarvoor moet ze wel een avondje op stap met de winnaar van de veiling.

De gulle gever is de Haarlemse horeca-ondernemer Hans Schlüter. De uitbater van Café Colette stak zijn hand omhoog toen Barbara Barend de inzet ineens verdubbelde van 1500 naar 3000 euro.

Video sfeer-impressie van de presentatie Geniet & Geef

Het was een vliegende start voor de jaarlijkse actie Geniet & Geef. Een initiatief van Gaius Voûte, de directeur van biergroothandel Bier & cO. Elk jaar benadert zijn stichting een brouwerij met het verzoek belangeloos een bier te brouwen. Vorig jaar deed Hertog Jan het. Dit jaar ging Jopen Bier uit Haarlem met liefde in op de uitnodiging.

Video Gaius Voûte: “Met bier geld inzamelen voor goede doel”

Video Barbara Barend: “Geniet & Geef: Gewoon doen!”

De opbrengst van het bier gaat naar KiKa, het fonds van oprichter Frits Hirschstein, dat strijdt tegen kinderkanker. Zowel Frits Hirschstein als Gaius Voûte hebben dezelfde drijfveer: Er is niks mis met geld verdienen, maar soms wil je ook belangeloos iets goeds voor anderen doen.

Symbolische hoeveelheid

Er is 7.800 liter bier gebrouwen. Niet zomaar. Die hoeveelheid staat symbool voor de 78% procent van de kinderen dat momenteel geneest van de vreselijke ziekte. “We gaan uiteindelijk natuurlijk voor de 100 hectoliter. Dat zou betekenen dat alle kinderen genezen”, aldus Gaius Voûte.

Fris doordrinkbier

Ruim honderd genodigden en prominenten uit de bierwereld waren aanwezig bij de presentatie van het nieuwe Geniet & Geef bier. Zij zagen Hans Slüter (zie video) de veiling winnen en Michel Ordeman, algemeen directeur van Jopen, uitleg geven over de smaak van het frisse doordrinkbier. Bierentertainer en spreekstalmeester Rick Kempen leidde de bijeenkomst in goede banen.

Video Michel Ordeman over het bier dat Jopen mocht brouwen.

Geniet & Geef ook

Het Geniet & Geef bier is verkrijgbaar in 75 cl flessen. Deze flessen zijn voorzien van een speciaal gemaakt ontwerp. Een fles heeft de symbolische prijs van € 7,80 en is verkrijgbaar bij alle Mitra Drankspeciaalzaken en bij alle AH-vestigingen in Nederland. Ook de horeca draagt een steen bij. In meer dan 170 horecazaken kun je de komende tijd een Geniet & Geef bier drinken. De opbrengst gaat in zijn geheel naar KiKa.

Het is dit jaar voor de vijfde keer dat er een Geniet & Geef bier op de markt wordt gebracht. Sinds 2012 is er al ruim 270.000 euro bijeengebracht voor KiKa.

Video Frits Hirschstein van Kika over Geniet & Geef 2017.