Heb jij het eerste BBQ Bier van Nederland al geproefd?

7 augustus 2018 om 08:00

Als het zonnetje haar eerste stralen op Nederlandse bodem laat zien, weten we niet hoe snel we de barbecue moeten aansteken. Daar zijn we retegoed in! Maar dan komt het combineren van bier bij de barbecue. Want wat drink je bij gerechten van de barbecue? Nu is er een grappige oplossing verkrijgbaar, BBQ Bier!

Bier bij de barbecue

Het smakelijk combineren van bier en gerechten van de barbecue ligt uiteindelijk natuurlijk aan het gerecht zelf. Bij een goed gegrild stukje rundvlees kies je voor een lekker vol en verwarmend bier of bijvoorbeeld een volle IPA. En bij gegrilde groenten of een stukje witvis kies je voor een lekker fris witbier of een volle weizen. Is dat voor jou net een stapje te ver? Dan heeft conceptdenker Stefan Verschoor uit Ede de perfecte oplossing: BBQ Bier! Samen met Brouwerij Heuvel uit Langbroek ontwikkelde hij dit bier, perfect voor de zomer.

Vanaf deze zomer is dit nieuwe bier verkrijgbaar van de tap en bij diverse supermarkten door het hele land. Het bier is speciaal ontwikkeld om een smakelijk bier-spijsbeleving bij de barbecue te realiseren. De inspiratie voor het ontwikkelen van BBQ Bier putte Stefan uit zijn eigen barbecue-ervaring: “De barbecue gaat regelmatig aan op warme dagen. Daarom moet het bier in de eerste plaats verfrissend zijn, een echte dorstlesser. Om lekker lang te genieten van het barbecueën en het drinken van bier, is een laag alcoholpercentage wenselijk. BBQ Bier bevat daarom maar 4% alcohol.” 

Alles in balans

Gerechten van de barbecue zijn vaak lekker stevig en vol van smaak. Dit BBQ Bier is daar een mooie tegenhanger bij. “Wanneer je gaat barbecueën moet je er vaak alert op zijn dat je niet te snel vol zit. Daarom mag het bier wat je ernaast drinkt vooral niet te zwaar zijn. Daarbij zijn de stukken vlees of vis vaak kruidig en gemarineerd. Daarom is BBQ Bier fris van smaak en heeft een klein bittertje. Dat brengt een gerecht met kruiden en scherpe sauzen in balans”, aldus de bedenker.

Ook in de horeca

Masterchef Henk van Keulen én Het Bilderberg Hotel in Wolfheze serveren BBQ Bier al van de tap. In het hogere segment horeca is het gebruikelijk om bij elk gerecht een bijpassende drank te serveren. Vaak kiest men hier in eerste instantie voor wijn. “Verrassend genoeg reageerde juist deze sector heel positief op dit concept dat bier en barbecue met elkaar verbindt”, zegt Stefan. Het bier wordt gelanceerd als complete beleving en brengt bijpassende artikelen zoals diverse modellen koeltassen, ovenwanten en schorten met zich mee.

Bekijk de actuele verkooppunten op de website.