Een potpourri van actuele biernieuwtjes die je niet mag missen

22 maart 2015 om 20:55

Over bier raak je nooit uitgesproken. Wie even rondneust op het web komt van alles tegen. Bierista heeft een aantal leuke bierberichten op een rijtje gezet.

Bier op de wereldkaart gezet

Welk bier is het populairst in welk land? Vinepair heeft een kaart samengesteld, waarin per land wordt aangegeven welk bier het meest geliefd is. Welk bier denk je dat dat in Nederland is? Inderdaad, Heineken! En in België? Daar wordt Jupiler het meest genoemd. Bekijk de complete wereldkaart op de Belgische nieuwssite Het Laatste Nieuws.

Het zal je maar gebeuren

In de categorie ‘het zal je maar gebeuren’ het volgende bericht. Je partner heeft goede zin en wil zich graag eens lekker voor je uitsloven. In de keuken wordt alles uit de kast getrokken. Met een rammelende maag loop je een ware verrassing tegemoet. Op het aanrecht staan je twee gekoesterde flessen Westvleteren XII. Leeg … De inhoud werd gebruikt als ingrediënt voor je patatje stoofvlees. Deze nachtmerrie kwamen we tegen in Het Belang van Limburg.

Bier uit je espressomachine

Bier uit een machine net als koffie uit een Nespresso-apparaat. Dat kan toch niet? Of toch? Op Dossier Hop lezen we over de Nelpresso, een uitvinding van brouwerij Jopen. Lees de blog en bepaal zelf of je het gelooft of niet.

Op naar de 300

Hoe lang nog tot Nederland de magische grens van 300 brouwerijen overschrijdt? Op dit moment zijn er 297 brouwerijen actief. We hebben het over 164 echte brouwerijen en 133 brouwerijhuurders. Alleen dit jaar kwamen er al 18 nieuwe brouwerijen bij. De provincie Noord-Holland telt de meeste brouwerijen: 63 in totaal. Wil je meer data over de bloeiende Nederlandse biercultuur. Kijk dan eens op Cambrinus. Daar vind je veel meer van deze cijfers.

Dit zijn slechts een paar bierberichten die de afgelopen week verschenen zijn. Kom je leuke berichten tegen of heb je zelf leuk biernieuws? Mail de redactie, info@bierista.nl.