De nieuwe East Coast Porter van Brothers In Law is warm & roasty

19 december 2017 om 08:00

Het nieuwe bier van Brother in Law Brewing, de East Coast Porter, is weer een mooie uitkomst van deze brouwende zwagers. Brouwers Felix, Tim & Tim brouwen namelijk bier volgens hun motto ‘Tradition meets Revolution’. 

Door Frouke van Loo

Experimenteren

Brothers In Law Brewing is gestart door de drie brouwende zwagers Felix, Tim & Tim. De Brothers brouwen volgens het motto Tradition meets Revolution. Ze houden van experimenteren met oude en nieuwe stijlen en ingrediënten, maar het eindresultaat moet wel onmiskenbaar bier blijven. Ook bij hun nieuwe East Coast Porter is dit goed gelukt. De rijke, intense smaken van chocola en koffie springen uit het glas, zoals de brouwers zelf zeggen. Subtiel zoet in de smaak en het gebruik van Amerikaanse hoppen geeft een mooi bittertje. Door wat gerst met mais te vervangen is de Porter wel stevig maar niet té zwaar geworden.

Traditioneel modern

De Engelse brouwers in de nieuwe wereld moesten voor het brouwen van hun Porter werken met wat er voorhanden was. Daarom werd er Amerikaanse hop en toevoegingen als maïs, suiker of melasse gebruikt. Brouwer Tim Freriks: “Ik heb deze stijl nu wéér een twist gegeven door hem iets zwaarder en voller te maken”. Al met al een heerlijk bier om bij guur weer lekker op te warmen. De East Coast Porter is mooi te combineren bij vettere vis, kruidig stoofvlees, pittige en belegen kazen en chocolade desserts.

Vernieuwende bieren

Brothers In Law is niet je standaard Craftbeer brouwerij. Met aparte biersoorten en bijzondere smaken verrast Brothers In Law de liefhebbers. Brouwer Tim Freriks brouwt al meerdere jaren speciaalbier op professioneel niveau en dat maakt deze brouwerij ook zo leuk! Naast de East Coast Porter heeft BIL Brewing nog 6 andere speciaalbieren. Stuk voor stuk met een eigen karakter, zoals de Australian Pale Ale met tropische fruittonen door de Australische hop, of de verassend frisse en doordrinkbare American Brown Ale.