Weer een prachtig design van het Duvelglas verkrijgbaar!

9 november 2018 om 08:00

Van een mooi glas Duvel geniet vrijwel iedere bierliefhebber. Het is voor eenieder een fijn doordrinkbaar Zwaar Blond bier met een verfrissende carbonatie en licht pittige bite. Nog beter natuurlijk wanneer dit bier geschonken wordt in een prachtig bijpassend Duvelglas!

Het is niet voor het eerst dat het Duvelglas een nieuwe look krijgt. Sinds 2010 vraagt Duvel Moortgat verschillende kunstenaars hun interpretatie van het Duvelglas vorm te geven. Op deze Duvel Collection glazen brengt de reeks internationale artiesten hun meest creatieve designs aan op en rond het Duvelglas. Een prachtig resultaat met telkens opnieuw een gelimiteerd Duvelglas om trots op te zijn.

Passie en meer

De passie voor goede smaak en eigenheid brengt de Belgische brouwerij zo niet alleen terug in het zeer gewaardeerde bier, maar ook in de beleving daar omheen, met alle ontwikkelingen van dien. Zo werden er in 2017 zelfs drie verschillende glazen ontworpen!

Studio Pieter Stockmans ontwierp drie porseleinen glazen, en geen enkel glas is gelijk. Keramiekkunstenaar Pieter Stockmans is al vijftig jaar een grootheid op het gebied van porselein serviesgoed en kunstwerken. Zijn jarenlange ervaring met het materiaal zorgt voor grote kennis en mogelijkheden tot eigenzinnige ontwerpen. Studio Pieter Stockmans vervaardigt de producten uitsluitend met de hand en meestal in wit en het beroemde ‘Stockmansblauw’. Zo ook het Duvelglas van dat moment.

Mythisch Duvelglas

duvelglas duvel collection 2018Dit jaar is het nieuwe kunstzinnige Duvelglas ontwerpen door Denis Meyers. In 2010 was hij de eerste kunstenaars die een Duvelglas vorm mocht geven. Denis is een veelzijdige, Belgische kunstenaar, typograaf en ontwerper. Hij geniet volop van het verkennen van de wereld en het ontwikkelen van nieuwe manieren om zijn passie te uiten. Al meer dan 20 jaar onderzoekt Denis typografie en buigt hij zich over verschillende lettertypes en menselijke gezichten. Ook dit jaar komt die passie en interesse weer terug in het ontwerp.

Met veel plezier heeft Dennis een nieuwe interpretatie van het mythische Duvelglas ontworpen. Zoals gezegd volledig in zijn herkenbare en eigenzinnige stijl. Op het glas zie je onbekende gezichten die elkaar ontmoeten op tentoonstellingen of op een caféterras. Het glas is verkrijgbaar in geschenkverpakkingen met 4 bieren en 1 glas. Je kunt ze vinden bij de brouwerij, diverse slijterijen en supermarkten.

Wat zie jij in dit nieuwe Duvelglas? Wij zijn benieuwd!