Duvel Moortgat opent bierbelevingscentrum in Deventer

17 maart 2016 om 18:13

Duvel Moortgat heeft stoute plannen in Deventer. Nu zetelt het Nederlandse Duvelkantoor nog in een saai kantoorpand. Straks werkt de Nederlandse Duvelfamilie vanuit een vroegere gasfabriek, waar een bierervaringscentrum wordt gerealiseerd.

Duvel Moortgat is brouwer van onder meer Duvel en Chouffe en van DeKoninck. Dit laatste bier kreeg afgelopen jaar in Antwerpen een eigen belevingscentrum. Bij het bekend worden van de plannen van Duvel in Deventer ontstond er een kleine golf van opwinding. Bij Duvel waren ze gelijk duidelijk. Zo groots opgezet wordt het zeker niet. Het wordt geen toeristische trekpleister, het wordt een mooie plek waar vooral klanten uit de horeca het Duvel-gevoel kunnen ervaren.

Schatkamer

De oude Deventer gasfabriek is industrieel erfgoed. Inmiddels is de renovatie begonnen. Als alles volgens planning verloopt verhuist Duvel over een jaar naar het nieuwe onderkomen. Behalve een kantoorfunctie krijgt het pand een showroom en wordt er plek ingeruimd om de rijke geschiedenis van Duvel te laten zien. Het ervaringscentrum heeft ook een kelder, die als schatkamer dienst zal doen waar de mooiste bieren zullen rijpen.

Horeca en groothandel

Het bierervaringscentrum is in eerste instantie bedoeld voor klanten uit de horeca en drankgroothandels. Kunnen bierliefhebbers, die af en toe een Duvel of een Chouffe drinken er ook terecht? Dat is nog een beetje vaag. Het bierervaringscentrum is volgens Duvel Moortgat geen toeristische attractie, maar wel geschikt voor kleinere gezelschappen. Die kunnen straks waarschijnlijk op aanvraag het centrum bezoeken. Wordt vervolgd.