Duits&Lauret presenteert nieuw goede doel-bier: TeVreden MMXlV

11 december 2014 om 20:46

Joop Zopfi van KNGF Geleidehonden heeft een cheque van 1700 euro in ontvangst genomen. Het bedrag werd in bierproeflokaal In de Wildeman in Amsterdam overhandigd in de vorm van een fles met een bedrukking deels in braille. De gift is de opbrengst van de verkoop van het bier TeVreden MMXlll van Brouwerij Duits&Lauret. Joop, die samen met zijn hond Maira was gekomen, maakte met een treffend verhaal duidelijk dat het geld op de goede plek terecht is gekomen.

Elk jaar brouwt Duits & Lauret een speciaalbier, waarvan de opbrengst geschonken wordt aan een goed doel. Mitra Slijterijen ondersteunt dit door het bier in het assortiment op te nemen. Het goede doel-bier van 2014, de TeVreden MMXlV, is een sterk amber van 7,5% met drie Duitse edele hopvariëteiten. De eerste fles werd overhandigd aan Ariënne de Boer van het nieuwe goede doel: het project Scarwars van de Nederlandse Brandwonden Stichting. Na dit plechtige moment sloeg Simon Fokkema, gastheer van In de Wildeman, het eerste vat aan.

TeVreden bier werd en wordt speciaal gebrouwen ter ere van de Tour des Trappistes, een wandeltocht langs alle brouwende trappistenkloosters in België en Nederland. Ieder jaar wordt er door Duits&Lauret een nieuw en origineel bier ontwikkeld en ook het goede doel waar de opbrengst naar toe gaat wisselt elk jaar.