Driemeterbier opent ‘Little beershop’ in oude peeskamer Utrecht

16 november 2018 om 07:30

Het kleinste bierwinkeltje van Utrecht gaat als een speer! De kleine maar heel fijne bierwinkel Driemeterbier aan de Amsterdamsestraatweg groeit ondertussen uit zijn voegen en kan al zijn verschillende speciaalbieren niet meer kwijt. Dat betekent dat het tijd is om uit te breiden!

Fred Buddingh is de enthousiaste en gepassioneerde eigenaar van het kleinste bierwinkeltje van Nederland. Naast Driemeterbier runt Fred ook nog vier andere bierwinkeltjes. Het is ondertussen twee jaar geleden dat hij op de Amsterdamsestraatweg, achter in de winkel bij Familie van Rijk zijn eerste bierwinkeltje opende. Inmiddels zijn er ook winkeltjes geopend bij winkeliers in Amersfoort en Hilversum.

Klein maar fijn, het bijna een understatement. Zo blijkt ook uit de enorme groei en het succes van de bierwinkeltjes. Toen het toch wel erg vol werd op die Driemeterbier aan de Amsterdamsestraatweg werd het tijd om te gaan zoeken naar een volgende locatie in Utrecht. En dat is gelukt!

Bierwinkel in peeskamer

Er is een bijzondere winkelruimte gevonden midden in het centrum van Utrecht op de Hardebollenstraat. De nieuwe winkel op de Hardebollenstraat wordt de eerste met een eigen voordeur! Deze winkel krijgt de naam ‘Little beershop’ en wordt gevestigd in twee oude peeskamers. Maar eerst moet er flink worden verbouwd! Totdat alles in gereedheid is gebracht is er verderop in de straat een pop-up bierwinkeltje geopend. Let wel op: de openingstijden zijn beperkt.

Voorlopig gaat de tijdelijke winkel alleen op donderdag open van 14:00 tot 21:00. Maar er is dan wel iedere week weer een nieuwe, bijzondere bierreleases. Ook kunnen er unieke bieren worden afgevuld op fles en komen er verschillende brouwers langs. Elke donderdag wordt een feestje.

Little Beershop

Bij de Little Beershop van Driemeterbier vind je een eigenzinnige selectie speciaalbieren uit de regio, Nederland en de rest van de wereld. Fred heeft grootse plannen voor zijn nieuwe, kleine winkeltje. Naast een eigenzinnig bier assortiment gaat de winkel zelf unieke, verse bieren van fust afvullen op fles én op blik. Dit laatste is een heuse primeur in Nederland. In de winkel komt een zogenaamde canseamer te staan waarmee op aanvraag bieren kunnen worden ingeblikt. Dit maakt het mogelijk om bieren die door de brouwer alleen op fust worden afgevuld beschikbaar te maken voor thuis.

Om deze plannen te realiseren is een crowdfunding in het leven geroepen. Investeerders krijgen een mooie rente en een beloning in de vorm van unieke bieren. Wie wil weten hoe de winkel er straks uit komt te zien is dus alvast van harte welkom in de tijdelijke winkelruimte op Hardebollenstraat 7. Wil je meer weten over de crowdfundingscampagne? Dat kan natuurlijk ook! Check de campagne hier.