Drie Nederlandse brouwers in de prijzen in Yokohama in Japan

22 september 2015 om 07:40

Drie Nederlandse medaille zijn in de prijzen gevallen tijdens de International Beer Cup in Yokohama in Japan. Brouwerij Mommeriete won een gouden en een zilveren medaille, Brouwerij Breugem zilver en brons en Brouwerij Rodenburg twee keer brons.

Brouwerij Mommeriete

Brouwerij Mommeriete uit Gramsbergen scoorde een zilveren medaille met de Vrouwe van Gramsbergen. De jury was behoorlijk onder de indruk van dit zware donkere bier van brouwersechtpaar Gert en Carina Kelder. De tegenhanger, de Heer van Gramsbergh, een Russian Imperial Stout werd beloond met goud. Een geweldige prestatie, gezien het sterke internationale deelnemersveld!

Brouwerij Rodenburg

Steve Gammage neemt waarschijnlijk een extra biertje op zijn vakantie-adres op Kreta. Zijn Hoptimist en de Populus 6921 wonnen een bronzen medaille. Het is niet voor het eerst dat deze twee bieren in de prijzen vallen. De Populus 6921 werd eerder door de World Beer Awards al bestempeld als beste in zijn stijl van Nederland.

Brouwerij Breugem

De bieren van Brouwerij Breugem zijn bezig met een geweldige opmars. De Ahoy Saison kreeg een zilveren medaille om de hals gehangen. Ook het zeer bijzondere Kracht Hout dat Breugem samen brouwde met bierspecialist Derek Walsh viel in de prijzen: een bronzen medaille. Deze onderscheidingen zijn een geweldige opsteker voor de brouwer uit Zaandam, die momenteel bouwt aan een nieuwe brouwerij.

Deze prijzenregen in Yokohama zegt ook iets over wat er in Nederland op speciaalbiergebied gebeurt. Onder de vele brouwerijen in ons land zitten spelers die in de top van de internationele bierwereld hun mannetje staan.