Baxbier brouwt Blond huisbier voor de De Drie Gezusters in Groningen

3 maart 2018 om 08:00

Op 3 maart 2018 viert het befaamde De Drie Gezusters, Grand Café & Terras, aan de zuidzijde van de Grote Markt in Groningen haar eerste verjaardag. Ter ere van dit jubileum wordt op 3 maart samen met de nieuwe huisstijl het eigen speciaalbier De Drie Gezusters Blond gelanceerd. Tevens wordt de vernieuwde menukaart met een nieuwe huisstijl geïntroduceerd.

Klaar voor de toekomst

Met deze verfrissende aanpak laat De Drie Gezusters weten dat ze klaar is voor de toekomst. De Drie Gezusters is een grand café waar gasten, naast de borrel, terecht kunnen voor ontbijt, lunch en diner. Chef Jan Zeinstra en Jan Koenes bereiden typische grand café gerechten maar maken ook een aantal mooie uitstapjes. Van een Ierse runder bavette en De Drie Gezusters-burger tot op de huid gebakken zeebaars en tiramisu. Met voor bij de borrel Gronings trots: de mini eierballen, een hard gekookt kwarteleitje in een kerrieragout met een krokant jasje.

Gezusters Blond Bier

Met het nieuwe De Drie Gezusters Blond Bier speelt het grand café duidelijk in op de trend en vraag naar speciaalbier. Het bier is gebrouwen met Baxbier Brouwerij en wordt uitsluitend bij in het grand café en de bijbehorende horeca geschonken. Het bier kenmerkt zich door fruitige en bloemige smaken waardoor het gemakkelijk doordrinkt en goed combineert met de signature dish ‘de tay-toy spies’;  een spies van ossenhaas met paprika, ui en tay-soy dressing.

Dynamische en klassiek

Het karakteristieke interieur van Grand Café De Drie Gezusters heeft een klassieke sfeer met hoge plafonds, spectaculaire kroonluchters en de traditionele vleugel waarop regelmatig wordt gespeeld. Doordat alle ruimtes in verbinding staan met Sports Bar De Groote Griet, Café Hoppe, De Drie Gezusters Upstairs en Hotel de Doelen, kun je er bijna verdwalen en ontstaat een dynamische sfeer. De zaak kenmerkt zich tevens door een groot, verwarmd terras met 600 zitplaatsen.

Grand Café De Drie Gezusters, Sports Bar De Groote Griet, Café Hoppe, Upstairs en Hotel de Doelen zijn befaamde horecagelegenheden aan de zuidzijde van de Grote Markt en sinds een jaar in eigendom van Meyer Beheer. “Deze horecazaken zijn een begrip in Groningen. Veel mensen hebben er mooie herinneringen en ons uitgangspunt is om er vele goede belevingen aan toe te voegen”, vertelt Eelco Kuijpers, Directeur Horeca bij Meyer Beheer. “De Drie Gezusters is de huiskamer van de Groninger. Ons doel is om dat de komende dertig jaar te blijven en een kwaliteitsslag te maken in uitstraling, personeel en aanbod.”

Drie Gezusters GroningenFeestarrangement

Ter ere van het eenjarig jubileum is er een speciaal jubileumarrangement te boeken. Dit feestarrangement betreft een overnachting in Hotel de Doelen met een diner voor twee in De Drie Gezusters en een welkomst Blond Bier aan de bar van Sports Bar de Groote Griet of Café Hoppe. Het arrangement is in maart 2018 te boeken voor het symbolische bedrag van €133,33 via info@dedriegezusters.nl. Het arrangement kan gereserveerd worden t/m december 2018.