5 bijzondere brouwerijen op Deventer Winterbier Festival

18 januari 2018 om 08:00

Zaterdag 27 januari staan Brok-in-de-keel, Winter Blues en Honing Tripel in de spotlight bij het eerste Deventer Winterbier Festival. Vijf brouwers komen naar het Fooddock in Deventer om er een echt bierparadijs van te maken. Je kunt ruim 30 winterbieren proeven!

Nederlands’ mooiste winterbieren komen naar Deventer! De geselecteerde brouwers slepen je hoogstpersoonlijk de winter door, of je nu wilt of niet. Ze nemen je mee op ontdekkingsreis en laten je kennis maken of juist extra genieten van de herkenbare smaken van winterbier.

De vijf beste brouwers tappen hun bieren warm en droog, binnen in Fooddock. Op de drijvende ponton wordt geheel in stijl een varken aan het spit gegaard. Ook branden de vuurkorven in de Wintergarten. 3500 bierliefhebbers genoten al van de zomereditie en dit jaar wordt voor het eerst het eerst het kleine broertje georganiseerd. Zo sluit je de winter mooi af!

Save the date!

‘We hebben een aantal prachtige brouwerijen in onze line-up’, aldus initiatiefnemer Frank Hulscher. ‘Van Stanislaus Brewskovitsch tot Bronckhorster Brewing Company. Afgelopen zomer was het eerste Deventer Speciaalbier Festival een groot succes met ruim 3000 bezoekers. Daarom organiseren we nu voor de eerste keer een kleinere winter-editie.’

Naast de brouwerijen is er ook live-muziek van Bek Vol Zand. Het festival is gratis toegankelijk en vindt plaats op zaterdag 27 januari van 16u tot 21u in Fooddock. Alle informatie is te vinden op de website..