Staat Deventer Speciaalbier Festival al in jouw agenda?

8 juni 2018 om 08:00

Er staan komend weekend weer een hoop events op de kalender. Dat kun je zien op onze eventpagina. Eén van deze bierevents is het Deventer Speciaalbier Festival bij Fooddock in Deventer. Genieten van heel veel smakelijk bieren, lekkere muziek en nog lekkerder eten. Wij weten wel wat er op de agenda staat!

Een waar bierparadijs

Barry Weizen, Je moeder en Blonde Donder. Ze zijn er allemaal bij aanstaande zondag op het Deventer Speciaalbier Festival. Dan hebben we het natuurlijk over de bieren van de aanwezige brouwers, maar je moeder mag je natuurlijk ook gewoon gezellig meenemen. Het bierfestival bij Fooddock Deventer streeft er naar een bierparadijs voor iedereen te realiseren en dat lijkt ze ook dit keer weer goed te lukken. Met maar liefst 85 bieren die geproefd kunnen worden, is het bierfestival dit keer grootser dan ooit.

Initiatiefnemer Frank Hulscher is dan ook dolenthousiast dat het bijna zo ver is: “We hebben dit jaar echt een paar pareltjes op de line-up staan! Ik ben met name trots op de combinatie tussen gevestigde brouwers en een aantal hele leuke micro brouwerijen. Zo komen prijswinnende brouwerijen als Brouwerij Maallust uit Veenhuizen en Crooked Spider uit Wassenaar. Maar ook gevestigde namen zoals Texels, Davo en Gulpener zullen er met bijzondere bieren staan.”

Biercolleges en meer

Meer dan 20 bierbrouwers weten hun weg zondag 10 juni naar Deventer te vinden om bij te dragen aan het bierplezier. Maar dat is nog niet alles. Aan iedereen is gedacht. Zo is er een uitgebreid randprogramma met een kids playground, live muziek en natuurlijk streetfood van Fooddock. Er worden ook rondvaarten door de haven georganiseerd én bezoekers kunnen gratis deelnemen aan biercolleges van Gulpener. 

De eerste editie van Deventer Speciaalbier Festival trok vorig jaar ruim 2500 bezoekers. Ben jij er dit jaar ook bij? Van 13:00 tot 19:00u ben je van harte welkom om te genieten van alles wat het festival te bieden heeft. Kijk voor meer informatie op de website!