Delirium Tremens, het succesverhaal van Brouwerij Huyghe

29 december 2016 om 19:16

Delirium Tremens, het succesverhaal van Brouwerij Huyghe is het eerste boek in de nieuwe serie ‘Great Breweries of Belgium’. Belgisch bierschrijver Erik Verdonck heeft op een onderhoudende manier de geschiedenis van de bierbrouwerij in Melle in kaart gebracht.

Roze olifant

Het boek, eigenlijk de biografie van de roze olifant, bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt de geschiedenis van de brouwerij beschreven. Die begint in 1654 als er voor het eerst melding wordt gemaakt van brouwactiviteiten op de Appelhoek in Melle. Brouwerij Huyghe wordt concreet in 1902.
De wereldberoemde roze olifant komt uitgebreid aan bod. Ook de verschillende generaties van de eigenaarsfamilie De Laet komen uitgebreid aan het woord en in beeld in deze uitgave.

Bier en gerechten

In het tweede deel komen alle bieren van Brouwerij Huyghe aan bod. En dat zijn beduidend meer dan alleen de bieren, bekend van het roze olifantje. Ook het abdijbier Averbode, de Mongozo-bieren en de bieren van Floris komen uit de Huyghe-ketels.
Chef Steven Buelens van Hostellerie L’Esco in Wetteren, vlakbij Gent, heeft zich in de keuken uitgeleefd. Hij geeft een aantal smaakvolle recepten prijs van gerechten, die uitstekend pairen met de bieren van Brouwerij Huyghe.

Over het boek

Delirium Tremens is een prachtig verzorgde uitgave. De hardcover en de illustraties maken dit boek tot een sieraad. Inhoudelijk is het één grote lofzang op de brouwerij, de bieren en op de familie De Laet. Voor wie niet teveel diepgang verwacht is deze toch wel zeer commerciële uitgave leuk om te lezen.
Delirium Tremens, het succesverhaal van Brouwerij Huyge heeft een hardcover, telt 140 pagina’s en is rijkelijk geïllustreerd met prachtige beeldmateriaal. Het boek van auteur Erik Verdonck kost € 19,99.