De Merckt in Groningen krijgt een etalage voor bierbrouwers

7 november 2017 om 08:30

Vorig jaar was het ontwerp van ‘De Merckt’ de grote favoriet tijdens de verkiezing van het nieuwe hoekpand aan de oostwand van de Grote Markt in Groningen. Het project wordt naar verwachting eind 2018 opgeleverd, mét een heuse bieretalage!

Groningse biercultuur

Vanaf eind 2018 is ons land weer een foodhall rijker. In Groningen wordt ‘De Merckt’ gerealiseerd. Het horeca-gedeelte van het hoekpand wordt zo’n 1600 vierkante meter groot en zal de onderste drie verdiepingen van het pand beslaan, en dan hebben we het nog niet eens over het dakterras met een heel gaaf uitzicht over de stad. Eetkraampjes binnen dit foodhall-concept, zoals in Amsterdam en Rotterdam al bekend is, zal door verschillende ondernemers ingevuld worden. En daarin is ook heel veel ruimte voor bier! Een toffe indicatie van de groei die binnen de Groningse biercultuur gaande is.

Net even anders

Wel zal het bij De Merckt net even anders gaan dan in de huidige foodhallen in Nederland. In plaats van het plaatsen van verschillende eethoeken en eetkramen staat de deur open voor ondernemers met een eigen foodstand. De Merckt zal wel de zorg voor de inrichting en kwaliteitscontrole van de foodstands op zich nemen.

Bier brouwen middenin de stad

In De Merckt komen tanks die gehuurd kunnen worden door startende brouwers. Een zogenaamde bieretalage. Omdat het voor beginnende brouwers vaak lastig blijkt om op een laagdrempelige manier bier te brouwen, is dit een prachtige uitkomst. Minder geregel want je kan een tank dus gewoon voor een bepaalde periode huren. Wij zijn benieuwd hoeveel nieuwe Groningse brouwers we na de opening kunnen gaan ontdekken!

Foto: Facebook