Ambacht, beleving en bierplezier bij De Gele Kanarie in Rotterdam

22 april 2018 om 08:00

Rotterdam is binnenkort weer een bierige hotspot rijker! De Gele Kanarie brengt een combinatie van bier, food & plezier naar de Stad Aan de Maas en laat haar inwoners kennismaken met de ambacht en beleving van bier.

Door Frouke van Loo

Booming

Rotterdam = booming, en dat weten horecaondernemers Ron de Jong en zijn compagnon Dave Heijnen als één van de beste. In drie jaar tijd hebben zij reeds drie succesvolle zaken in de stad geopend en is dit hét moment om door te pakken. De Gele Kanarie wordt na Bokaal, Pix en Weena de vierde onderneming die de heren in het centrum van Rotterdam openen.

Als Rotterdammer(t) of liefhebber van de stad en bier zal Bokaal je zeker niet onbekend zijn. De locatie van dit proeflokaal was vroeger een redelijk dode hoek, maar sinds de vestiging van Bokaal is deze hoek van de stad dé plek voor drankjes, eten en gezelligheid. Met de komst van diverse retailzaken en een hoop eettentjes is dit gedeelte van het centrum zelfs omgedoopt naar het MAHO-kwartier, één van de hippere delen van Rotterdam.

De Gele Kanarie

Deze nieuwe bierige hotspot gaat zich profileren als ‘Bier & Spijs Paradijs’ en dat klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren! Bij De Gele Kanarie kun je ambacht en beleving verwachten. “Bij een bakkerij ruik je het brood en een slager slacht zijn eigen vlees. Dan hoor je als bar dus je eigen bier te brouwen”, aldus Ron de Jong. Het wiel hoeft echt niet opnieuw uitgevonden te worden, daar zijn de ondernemers stellig in. Maar goede kwaliteit, kennis en passie, dat is uitermate belangrijk. Het eten is zonder poespas, gewoon goede gerechten die veel mensen lekker zullen vinden en waar een eigen gebrouwen en geheel bijpassend bier bij kunnen kiezen. Het doel is om van ontbijt tot diner goede, herkenbare gerechten te serveren. Tijdens het eten kun je akoestische livemuziek, live entertainment, bingo en pubquizzen verwachten. “Dit is heel anders dan de mensen nu van ons gewend zijn bij bijvoorbeeld Bokaal.”

We moeten nog heel even geduld hebben tot de bierige hotspot haar deuren opent. Voor niet langer kan wachten kun je alvast proeven van één van de eerste brouwsels van De Gele Kanarie. Bij Bokaal kun je sinds vorige namelijk de frisse Blonde Gele Kanarie proeven.

Op z’n Rotterdams

De naam is geïnspireerd op de Rotterdamse cabaretier Martin van Waardenburg die je kunt kennen van bijvoorbeeld Lunatik en De Marathon. In de film de Marathon wordt gesproken over een gele kanarie op de bar. Dit verwijst naar een gele kanarie met een biertje en zorgt bij iedereen voor een grote glimlach. En dat is dan ook precies de beleving die we van deze nieuwe zaak kunnen verwachten.

Het pand aan de Goudsesingel 284 wordt nu nog verbouwd maar naar alle waarschijnlijkheid openen de deuren precies op tijd voor het terrasseizoen dit voorjaar. De locatie is een verbindingsstuk tussen de Meent, de Pannekoekstraat en Oostplein met The Studenthotel. Je zou bijna zeggen de perfecte plek voor een zaak als deze. Wij kijken natuurlijk vol verwachting uit naar de eigen gebrouwen bieren en bierbeleving bij De Gele Kanarie!

[Afbeelding: Instagram De Gele Kanarie]