De Bierverteller presenteert sterk verhaal over IPA

17 mei 2015 om 09:50

De Utrechtse biersommelier Tomas Schroën (de Bierverteller) is begonnen met een vermakelijke, educatieve filmserie over bier. Hij bezoekt bierbrouwers in Nederland waarbij telkens een ander thema wordt behandeld. In het eerste filmpje wordt een​ India Pale Ale​ ​gebrouwen bij brouwerij Ruig en Rooie Dop in Maarssen. 

Deze filmreeks springt in op de sterk toenemende populariteit van speciaalbier maar het achterblijven van kennis hierover. De Bierverteller heeft als biersommelier deze kennis in huis en deelt hem op toegankelijke wijze met bierdrinkend Nederland. Daarnaast wordt er telkens aandacht gegeven aan een lokale brouwer en zijn bier in het licht van het onderwerp van de aflevering.

India Pale Ale

Het thema van het debuutfilmpje is India Pale Ale (I.P.A.), een bierstijl die een ongekende opmars beleeft in ons land. Waar komt deze benaming vandaan? Wat is de achtergrond van dit bier? Niet alleen deze vragen worden beantwoord, er wordt ook een speciale versie van een I.P.A. gebrouwen geïnspireerd door de historie: Sterk Verhaal.