De Bierverteller opent bierwinkel aan de Twijnstraat in Utrecht

17 augustus 2016 om 06:58

Biersommelier Tomas Schroën opent 25 augustus een bierboetiek aan de Twijnstraat 47 in Utrecht. Sinds vier jaar geeft hij onder de naam ‘De Bierverteller’ proeverijen op locatie en trainingen aan de horeca. Met het openen van een bierwinkel – waarin de focus zal worden gelegd op smaken – wil hij nu een kenniscentrum gaan vormen voor bier.

De locatie aan de Twijnstraat is ideaal volgens Schroën. “Er zitten veel kleine zaakjes met lekker eten, zoals de Kazerij, Visjes, Da Portare Via en Vlaamsch Broodhuys. En bij lekker eten past goed bier, waarover je bij De Bierverteller gedegen advies kunt krijgen.”

Groot aanbod lokaal bier

Wat betreft het assortiment adverteert De Bierverteller dat een derde van het aanbod koud zal staan. “Aroma’s van bieren kunnen erg snel verdwijnen als bier niet op de juiste manier wordt bewaard. Verse IPA’s bijvoorbeeld (India Pale Ale – een flink gehopt bier) moeten eigenlijk altijd worden gekoeld willen ze hun intense smaak behouden”, aldus Schroën. Uiteraard is het ook handig als er meteen van het bier genoten kan worden. Dat is prettig op een zomerse dag aan de gracht of in het park, maar ook als begeleider van een gekochte maaltijd op weg naar huis. De nadruk van het assortiment ligt op smaak en hier zal de indeling van de winkel ook op aansluiten. Naast een vaste collectie favorieten, zal de winkel zich richten op bijzondere import, kleine Nederlandse brouwerijen en een groot aanbod lokaal bier.

Huiskamergevoel

De afgelopen weken werd er aan de Twijnstraat 47 noeste arbeid geleverd. Wie er een paar keer langs is gelopen heeft de voorzaal kunnen zien veranderen van een kale witte ruimte, tot een sfeervolle bierzaak, compleet met koelkastenwand, een enorme bierkast en een stellage van tafels aan de wand. Eigenaar en biersommelier Tomas Schroën: “Een groot deel van de inrichting is inmiddels gerealiseerd, maar we zijn er nog niet. Een bijzonder interieur neerzetten kost wat meer tijd dan stellingkasten aan de muur. We willen geen koude winkel, maar een huiskamergevoel creëren. Dat wordt nog behoorlijk aanpoten, maar in twee weken moet het lukken.”

Openingsweekend

In het openingsweekend zullen er brouwers langs komen om te vertellen over hun bieren. Er is een podium waar kleine optredens zullen worden gehouden – waaronder door De Bierverteller zelf – en er kan worden ingetekend op mini-proeverijen. Natuurlijk is de winkel ook open voor reguliere verkoop en goed advies.