De Biertafel debuteert met frisse fruitige Hackfort Blond

2 juli 2015 om 19:29

De Biertafel is misschien wel de mooist gelegen bierbrouwerij van ons land. Op landgoed Hackfort, onder de rook van het gelijknamige kasteel in het Achterhoekse Vorden, is de mircobrouwerij gevestigd. Oprichter en eigenaar van Brouwerij de Biertafel is Geraart van Doorn.

Varkensstal

Geerart is ondernemer en heeft al jaren interesse in alles wat met eten en drinken te maken heeft. Na zijn zythologen-opleiding in Hasselt sloeg hij zelf aan het brouwen. In de oude varkensstal van de boerderij staat een bescheiden brouwopstelling waarmee een kleine veertig liter bier per keer wordt gebrouwen.

Hackfort Blond

Het eerste bier van De Biertafel is een fris en fruitig blond bier. “Ik ben een aanhanger van het less is more-principe. Geen overdaad aan verschillende ingredienten. Voor de Hackfort Blond gebruik ik pilsmout en de hop Styrian Golding”, aldus Geerart.

Samen een fles delen

De Hackfort Blond van 6% is fruitig en heeft een aangenaam friszure afdronk. Het bier met flink wat koolzuur is uitsluitend leverbaar in 75 cl flessen. “Daar zit een gedachte achter. Ik vind het sociale aspect erg belangrijk. Samen zo’n grote fles delen is gezellig, het verbindt mensen aan tafel. Niet voor niets heet de brouwerij De Biertafel. Aan tafel kun je samen een glas drinken, lekker een olijfje erbij. Top!”

Simpel etiket

Het eerder aangehaalde less is more-principe geldt ook voor het assortiment en etiket. “Het etiket is heel basic, zwart-wit. Je kunt het kasteel Hackfort herkennen en er staat informatie over het bier op. Een breed assortiment hoef je ook niet te verwachten van De Biertafel. Ik doe liever een ding heel goed, dan meerdere dingen wat minder. Orval vind ik een prachtig voorbeeld. Ze hebben maar een bier, maar wat voor bier!”

Kleine hoeveelheden

De Biertafel wil langzaam maar zeker groeien. “Ik heb een kleine brouwinstallatie gekocht en wil van daaruit gaan groeien. Het is voor mij een leerproces. Door vaak en veel te brouwen hoop ik steeds vertrouwder te worden met het proces. In de toekomst sluit ik een grotere installatie niet uit, maar voorlopig hou ik het bij kleine hoeveelheden.”

Workshop en proeverijen

De Biertafel is regelmatig te vinden bij culinaire evenementen in en rond de Achterhoek. Met zijn opvallende rode bedrijfswagen trekt hij steeds veel bekijks. Op verschillende horeca-locaties in en om Vorden staat de Hackfort Blond op de kaart. Geerart verzorgt ook workshops bierbrouwen, evenementen en bierproeverijen.

Bierista_DeBiertafel_GeerartvD Bierista_DeBiertafel_HackfortBier_auto Bierista_DeBiertafel_HackfortBlond