DAVO Bieren behaalt crowdfundingsdoel in 4 dagen!

28 juli 2018 om 08:00

DAVO Bieren in Deventer gaat een nieuw proeflokaal openen aan de Rijnkade in Arnhem. Om dat voor elkaar te krijgen hebben zij de hulp van investeerders nodig. En dat hebben ze gedaan via een crowdfundingscampagne. Vier dagen nadat de campagne online ging, hebben zij het doel reeds behaald. Dat is nog eens snel werken!

Groeien in twee jaar

In 2016 opende de Deventerse brouwerij met proeflokaal haar deuren. Dit jaar werd het verder te groeien en wel met een eigen proeflokaal op een nieuwe locatie, namelijk de Rijnkade in Arnhem. Het animo voor de nieuwe bierspot in Arnhem is groot, dat blijkt wel uit het snelle behalen van de campagne op CrowdAboutNow. DAVO Bar gaat er dus zeker komen en wel in november van dit jaar nog!

Arnhem is in de omgeving tot de grote broer van Deventer. Een betere plek voor de DAVO Bar was er dus eigenlijk niet. “We zochten een stad aan de rivier, dit heeft iets levendigs, frivools en bourgondisch, dat past bij ons”, aldus Jos Schmitz. Op de hoek van de Nieuwstraat aan de Rijnkade gaat DAVO een Bbr met groot terras openen. Een plek waar zij hun eigen bieren en onder andere Arnhemse bieren gaan schenken. Arnhemse brouwers krijgen in de nieuwe bar de kans om hun eigen bier aan de man te brengen. 

Samen met de stad

“In Deventer staat het proeflokaal bekend als huiskamer van Deventer, mensen voelen zich er thuis, het is een vrijplaats, we gaan er alles aan doen dit ook neer in Arnhem te creëren”, aldus Marijn Kroon van DAVO Bieren. De gemeente in Arnhem werkt al een aantal jaren hard om van de Rijnkade het visitekaartje van Arnhem te maken. Er wordt zo ook gewerkt aan een voetgangersgebied. Steeds meer nieuwe initiatieven vestigen zich op deze locatie. DAVO wil dan ook een echte hotspot worden voor bierliefhebbend Arnhem. 

Crowdfunding 

De ondernemers zijn via CrowdAboutNow een crowdfunding gestart. Zij riepen Arnhemmers op om mee te investeren in de nieuwe bar. “Het lijkt ons geweldig om het proeflokaal samen met onze toekomstige gasten te kunnen financieren, zodat we een prachtige zaak neer kunnen zetten waar we iedereen eind 2018 kunnen ontvangen”, aldus Schmitz. Een deel van de investering zal ook naar het verduurzamen van de brouwerij in Deventer gaan. Ook al is reeds 107% van de crowdfunding bereikt, geïnteresseerden kunnen nog investeren tot de 150% bereikt is! Interesse? Check hier de campagne.