Crow Funding is de nieuwe Forest Ale van Bird Brewery

31 augustus 2018 om 08:00

We zijn van Bird Brewery wel wat bijzondere dingen gewend, maar afgelopen week lanceerde wel een heel bijzonder bier: Crow Funding! We geven je heel even de tijd om te raden waarom dit bier gebrouwen is…

House of Bird Diemerbos

Ja, je tijd is om! Als je goed hebt opgelet, dan weet je dat Bird Brewery in het Diemerbos een nieuwe bierspot gaat openen. Met dit nieuwe, eenmalig gebrouwen bier vraagt de brouwerij aandacht voor de crowdfunding die zij 4 oktober lanceren om House of Bird te kunnen realiseren. ”Op dierendag – 4 oktober – starten we officieel met onze crowdfunding. Natuurlijk vinden we het leuk om daar zoveel mogelijk mensen bij te betrekken”, vertelt Ralph, mede-eigenaar van de brouwerij. “En als brouwers is een bijzonder bier uitbrengen dan toch een logische en vooral hele leuke keuze?”

Crow Funding Forest Ale

Met deze bijzondere Forest Ale geven de brouwers je alvast een voorproefje van wat je in het nieuwe Bird proeflokaal kunt verwachten. Door de geur van dennennaalden, een frisse smaak en subtiele aardse tonen waan je je midden in het bos terwijl je van dit biertje nipt. Het blonde, frisse bier Crow Funding is dan ook geïnspireerd op het bos. Met 5,2% is het een fijne doordrinker geworden. De toevoeging van dennentoppen, aardse hoppen en de frisse smaak geven een bosrijk karakter aan het bier. Toegankelijk, maar nog steeds heel bijzonder!

“We kwamen al snel op het idee om het bos als inspiratie te nemen. Dat is goed uitgepakt. Fris, hoppig en uniek”, aldus Rik van Bird Brewery. “Met de crowdfunding lijkt het ook goed te komen. De eerste reacties zijn fantastisch en via onofficiële kanalen hebben we nu al toezeggingen voor ongeveer 200.000 euro. En dan zijn we nog niet eens gestart.”

Staatsbosbeheer

Bird Brewery won eerder dit jaar een aanbesteding van Staatsbosbeheer voor een horecazaak in het Diemerbos. Het proeflokaal House of Bird wordt een plek in het Diemerbos waar men kan genieten van de natuur, mooie bieren, duurzaam eten en bijzondere activiteiten. 

De officiële crowdfunding start dus op 4 oktober. Wil jij als allereerste toegang tot Limited Crowdfunding Rewards, speciale aanbiedingen en het plan van aanpak nu al in de mail? Wees er dan als de kippen bij en meld je aan via de website!