Craft & Draft geeft Nederlandse bierlandschap nog meer kleur

21 februari 2015 om 10:00

In Amsterdam, aan de Overtoom 417, is het nieuwe biercafé van Peter van der Arend geopend. Craft & Draft is niet alleen een café, maar ook een winkel. Dat is heel bijzonder, want nergens anders in Amsterdam kun je in hetzelfde pand een bier aan de bar nuttigen en je bier mee naar huis nemen. “De locatie is gekozen, omdat op dit pand én een horecabestemming én een detailhandelsbestemming zit”, aldus de Amsterdamse bierpionier.

Craft & Draft heeft een bescheiden oppervlakte. De ruimte was een half uurtje na de opening al goed gevuld. De tientallen gasten zagen en hoorden hoe de Amsterdamse biergoeroe Rick Kempen op zijn onnavolgbare wijze de zaak officieel opende.

Liefst veertig bieren heeft Craft & Draft op de tap. Bijzonder is dat deze bieren via de tap ook op petflessen kunnen worden afgevuld. Dat is handig als je een bier van jouw smaak hebt aangetroffen. Je kunt dan de barman of barvrouw vragen een petfles voor je af te vullen. Dat gebeurt ter plekke. Veel Vondelpark-bezoekers zullen op mooie lentedagen vast een flesje komen halen.

Ook in de shop is de keuze aan bijzondere bieren reuze. Peter van der Arend is nauw betrokken bij een importgenootschap dat bijzondere bieren van over de hele wereld naar ons land haalt. Dat heeft geresulteerd in een bijzonder assortiment met een groot aantal exclusieve bieren.

De Bierista-crew was aanwezig en heeft opnames gemaakt. De reportage is binnenkort op deze site te zien, inclusief een interview met Peter van der Arend.

Craft & Draft