Chris Bauweraerts bij Cause Beer Loves Food

22 oktober 2016 om 20:56

Chris Bauwerarts is mede-oprichter van Brasserie D’Achouffe. Op zondag 30 oktober is hij te gast bij Cause Beer Loves Food in Amsterdam. Een mooie gelegenheid deze bier-icoon te ontmoeten en ondertussen te genieten van de culi-snacks van chef-kok Timothy Wareman.

Chris Bauweraerts (rechts op de foto) heeft nauwelijks introductie nodig. Hij is mede-oprichter van de brouwerij van de wereldberoemde Chouffe-bieren. De gepassioneerde bierman uit België was vijftien jaar geleden al eens te gast in het Arendsnest aan de Herengracht in de hoofdstad. Dat bezoek is nog steeds niet vergeten. Volgens de mensen die erbij waren, was de avond het legendarisch. Niet alleen omdat Chouffe het enige buitenlandse bier is dat òòit op de tap van Nederlands bekendste speciaalbiercafé heeft gestaan.

Bier proeven met bijpassende hapjes

Chef-kok Timothy Wareman, genomineerd voor de Gouden Pint 2016,  ontvangt de bierlegende in zijn domein aan de Lange Leidsedwarsstraat 4. Tijdens de middag worden er natuurlijk diverse bieren geproefd, waaronder de nieuwste creatie uit de ketels van Chris. Timothy heeft bijpassende hapjes gemaakt. Nou ja hapjes …, noem het liever culi-snacks, want het zijn meesterwerkjes met liefde en passie gemaakt.

Wie, wat, waar

De aanmeldingen stromen binnen, maar op het moment van schrijven zijn er nog plaatsen beschikbaar. Presentatie Chris Bauweraerts (La Chouffe)
Zondag 30 oktober
Van 14.00 tot 17.00 uur
Cause Beer Loves Food
Lange Leidsedwarsstraat 4 – Amsterdam
Prijs: € 30,-
Opgave: info@causebeerlovesfood.nl

 

De recette van deze avond gaat na aftrek van de kosten naar KiKa. Chris Bauweraerts werkt gratis en belangeloos mee aan deze middag, die wordt afgesloten in de nabijgelegen BeerTemple.