Chimay wast kaas in eigen trappist

17 oktober 2013 om 14:23

BELGIE – De liefhebber van kaas en bier – vaak een uitstekende smaakcombinatie – heeft er een verlokking bij: de nieuwe Chimay à la Bleue kaas. Bij deze nieuwe kaas is de korst gewassen met de Blauwe Chimay trappist. Je kan de korst ook eten, dus niets van deze kaas gaat verloren.

Chimay heeft een lange traditie van kaas maken en bierbrouwen en uit die expertise is een kaas geboren die karakter koppelt aan zachtheid. Tijdens de rijping van deze nieuwe Chimay à la Bleue wordt de kaas gewassen in het eigen trappistenbier en dat geeft de kaas een sterke smaak die perfect de lichte bitterheid van de hop compenseert. Als resultaat krijg je een kaas waarin de smaken van mout en gist uit het bier elkaar in balans brengen. In de honderd procent natuurlijke en eetbare korst van de Chimay à la Bleue komt deze smaakharmonie bij degustatie het sterkst naar voor. Het is immers de korst die met de trappist in contact komt en zo de meeste aroma’s van de Blauwe Chimay bevat.

De Blauwe Chimay, het paradepaardje van de trappistenbrouwerij, is een donker bier met een krachtig aroma waarvan de smaak verbetert met de jaren. Het bekoort een breed publiek met zijn geur van verse gist in combinatie met een lichte, rozenachtige bloementoets. De kaas Chimay à la Bleue bestaat in twee formaten: in 275 gram en 2 kilo. De kaas wordt verkocht in speciaalzaken.

bron: www.express.be