Carnivale Brettanomyces winnaar Gouden Pint 2016

13 november 2016 om 16:36

Carnivale Brettanomyces is winnaar van de Gouden Pint 2016. Tijdens het Flevo Bier Festival in Almere werd de prijs uitgereikt door Rianne Joosse, voorzitter van bierconsumentenorganisatie PINT.

Elaine Olsthoorn en Jan Lemmens, de initiatiefnemers van Carnivale Brettanomyces, hadden de overwinning niet verwacht, maar waren uiteraard zeer verguld met de bierprijs.

Carnivale Brettanomyces

Carnivale Brettanomyces is een festival waarbij de alternatieve gisting centraal staat. Bij het festival zijn verschillende kroegen en brouwerijen in het centrum van Amsterdam betrokken. “Dit festival is een mooie combinatie tussen kennisoverdracht en smaakoverdracht. Het festival valt niet alleen in Nederland op, maar trekt wereldwijd de aandacht”, aldus het juryrapport.

Andere genomineerden

In de finale mochten vijf kanshebbers hopen op de Gouden Pint 2016. Behalve de uiteindelijke winnaar Carnivale Brettanomyces waren dat Oldskool Brewery van Dennis Kort, de Dutch Beer Challenge, Fortbrouwerij Duits & Lauret en Cause Beer Loves Food van Timothy Wareman.

Over de Gouden Pint

De Gouden Pint wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die zich de afgelopen periode op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur.

De jury

De leden van PINT konden kandidaten voor de Gouden Pint aandragen. Uiteindelijk heeft een deskundige jury een lijst van vijf genomineerden samengesteld. Uit de lijst heeft diezelfde jury de winnaar bepaald.
De jury bestond uit Rianne Joosse, juryvoorzitter en voorzitter van PINT, Floor van Aerde van de Nederlandse Brouwers, Rob Alphenaar, voorzitter van de Alliantie van Biertapperijen, Michel Ordeman, voorzitter van het Klein Brouwerij Collectief, Hanneke van het Ende, bestuurslid Stichting Bieropleidingen Nederland, Jeffrey Zwerwer, bedrijfsleider van het Arendsnest en Alain Schepers, bierblogger van Bierista.nl, winnaar van de Gouden Pint 2015.

Gouden Pint 2016

Alle genomineerden worden toegesproken door Rianne Joosse.