Bierista Carlo kijkt uit naar bierfestival Just Beer!

1 november 2018 om 08:00

Het weekend van 3 en 4 november worden in de Xpo hallen van Kortrijk, door Sofie Vanrafelghem en haar team van Sofie’s World, weer alle foeders, bierketels, gistingsvaten, keggen, fusten etc. geopend voor de tweede editie van high-end bierevent Just Beer. Bierista Carlo vertelt je mee!

Aardig gehopt

Na het daverende succes van de eerste editie kon een vervolg, om het betere Belgische brouwwerk en menig Europese en overzeese brouwsels ter degustatie aan te bieden, uiteraard niet uitblijven . Dit bierevent is dit jaar wederom weer stevig ‘gehopt’. Natuurlijk vloeit bier als een rode draad door dit event, denk hierbij vooral aan ‘Beer+Food’, een sterk item dat dit jaar wordt aangeboden door de Belgische topchefs Sam Van Houcke en Jason Blanckaert. Zij zullen de bezoekers verrassen met de meest smaakvolle combinaties tussen bier en gerechten.

Volg je smaak

Deze gezellige enigszins huiselijke beurs zal weer voorzien zijn van smaakroutes. Met 10 speciale smaakroutes met bierdegustaties in opbouwende volgorde om zodoende te genieten van een uitgebalanceerde degustatie al dan niet gecombineerd met voeding. Natuurlijk wordt onze bierminnende wederhelft niet vergeten aangezien het aantal vrouwelijke bierliefhebbers snelgroeiende is, overigens het ‘speerpunt’ van Sofie. De kloof tussen bier en vrouwen wordt steeds kleiner.

Beerwulf Experience Room

Verder is dit jaar ook de ‘Beerwulf Experience Room’ aanwezig. Hier kan men de bierkennis testen gecombineerd met een blind proeverij. Heb je alle vragen juist beantwoord? Dan ontvang je van een certificaat als bierkenner. Bij de stand kun je ook op de foto in de Beerwulf Photobooth om deze mooie dagen vast te leggen. Beerwulf uit Amsterdam is momenteel zeer populair omdat zij slim inspelen op het exploderende aanbod aan bierstijlen. Zij bieden op een professionele wijze al deze verrassende brouwsels aan. Binnen 24 uur staat uw geselecteerde pakket in de huiskamer.

Dit jaar zullen er meer dan 50 brouwers ‘acte de presence’ geven. Natuurlijk staan de gevestigde Belgische Brouwmonumenten zoals; Van Housebrouck (kasteelbier), Westmalle, Duvel, de Halve Maan, Dubuisson en Boon er. Toch wil ik het deksel van de Just Beer brouwketel nog iets verder oplichten en nog een paar brouwers in het zonnetje zetten zoals:

Achilles

Een microbrouwerij uit Itegem. Karakteristieke bieren van hoge gisting met een typische smaak die toegankelijk is voor elke bierliefhebber, denk hierbij aan Serafijn 6 en Serafijn Grand Cru.

Americraft bier LLC

Speciaal overgekomen over de grote plas, de Verenigde Staten. Zij bieden een aantal ambachtelijke speciaal bieren aan die vertegenwoordigd worden de brouwers Destihl, Dr. Blues, Oskar Blues, Pelican en Topping Goliath.

Belgian Brew Factory

Bierbrouwerij uit Meer, letterlijk een bierfabriek/groothandel op de grens van de lage landen met keus uit meer dan 1.500 bieren + toebehoren die aan huis geleverd worden. Benieuwd wat zij te bieden hebben.

Brouwerslokaal

Persoonlijk een van mijn favorieten, niet omdat ik Zeeuw ben, maar vanwege hun uiteenlopende brouwstijlen. Denk aan de ‘Dutch Bargain I.R.S. (11,5% vol), in 2015 beste bier van de wereld in haar bierstijl. De omgetoverde gemeenteschool in Cadzand aan de Zeeuwse kust is brouwerij, proeflokaal en eetlokaal met lokale producten.

De Biersmid

Brouwerij uit Zomergem met hun Saison ‘Beeks Schepperke’ van 6.4% vol gebrouwen met Beekse Hop. Als jong bier fruitig en na enkele maanden rijping kruidig. Hopelijk staan beide brouwsels op het event.

En zo kan ik nog wel even doorgaan… Het mag duidelijk zijn dat deze tweede editie weer een bezoek waard zal zijn!

Bezoekadres:

Kortrijk XPO
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk België

Zaterdag 3 november van 11:00 tot 22:00u
Zondag 4 november van 11:00 tot 19:00u