Bierbabbelen over BCBF met Carlo de Leeuw

15 oktober 2017 om 08:30

Er gist een parel van een bierfestival aan de Waagnatie in Antwerpen. Gehopt in Billie’s Bierkafetaria in het centrum van deze stad. Dit alles onder het wakend oog van de Franse bulldog Billie, het gezicht van dit eerste Billie’s Craft Beer Festival op 2 en 3 december aanstaande.

Door Carlo de Leeuw

Bierbabbelen

Ik heb het genoegen om met Stéfan Cauwenbergs,  Helena Van Geyte en een snurkende Billie een bierbabbel te hebben in hun gezellige “Bierkafetaria” aan de Kammenstraat, een sociale trekpleister voor elke bierliefhebber. Dit ‘onderonsje’ wordt uiteraard aangevuld met een speciaal bier uit een van de tapkranen die met regelmaat gevoed worden met de meest uiteenlopende nationale- en internationale bieren. Overigens is een bezoek aan Billie’s een must gezien het advies en kennis van zowel de uitbater als personeel over de bieren en als men na het degusteren een hongerklop krijgt kan men genieten van een culinair hoogstandje uit de kleine keuken vergezeld van een bijpassend bier.

BCBF is geboren

Een afwijkend bierfestival zat al een tijdje te maischen in het hoofd van Stéfan, samen met Helena en biergenoten van ‘Bierdelicatesse Hopishop’ is het Craft Bier festival geboren. Voor de bierleek; een Craftbrouwer is een relatief kleine brouwer, Onafhankelijk en niet te vergeten Traditioneel, bier gebrouwen met traditionele ingrediënten m.a.w. verrassende uiteenlopende brouwsels. Na hun bezoek aan uiteenlopende bierfestivals en brouwerijen over onze aardbol zijn er voldoende contacten gelegd en is er een festival ontstaan met een slimme all-in formule. Het zogenaamde tokensysteem (muntjes) is uit het wort gefilterd waardoor er nu met het ticket ongelimiteerd geproefd kan worden, tevens omvat het ticket; toegang, BCBF-proefglaasje en een hervulbaar flesje water om de smaakpapillen scherp te houden.

Nationale en internationale bierpracht

Momenteel staat de brouwerslijst op 50 een ongekende variëteit aan brouwers uit Europa en ver daarbuiten. Een kleine greep uit de lijst; Pohjala (Estland), WarPigs Brewpub (Denemarken), Superstition Meadery (USA), Laugar Brewery (Spanje), Inglorious Brew Stars (Belgie), de Moersleutel (Ned.) etc. etc. Voor de overige brouwerijen verwijs ik u naar het persbericht van het BCBF, het aanbod is zo verfijnd als een perfecte schuimkraag. Ook wordt er een festivalbier gebrouwen, hiervoor heeft Stéfan gekozen voor twee totaal uiteenlopende brouwers namelijk de Zweedse microbrouwerij Tempel Brygghus en de Belgische brouwerij Totem. Stéfan zal ook in het brouwproces de nodige energie steken.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht

Uiteraard zijn er ook enkele foodtrucks om de inwendige geest te versterken en kan men een wens laten vereeuwigen op de huid. Het festival zal zeker de stad Antwerpen verder op de kaart zetten, het is een aanrader een langer verblijf te plannen om na het bezoek van het Craft Bier festival de monumentale Stad met zijn enorme aanbod aan cafés en restaurants verder te ontdekken.

Plan dit Craft Beer festival in uw agenda, billie zal u verwelkomen in de Antwerpse Waagnatie!