Carbid schieten? Nu ook Carbidbier van Sweeler Bier!

14 december 2017 om 08:00

Al een aantal jaren wordt er in de voormalige apotheek van een huisartsenpraktijk in Aalder bier geproduceerd. In 2014 kwam het eerste bier naar buiten, de Oes Pils van Sweeler Bier. Dit jaar lanceren zij Carbidbier!

Sweeler Bier

Brouwer Jan Piet Heederik kwam op het idee om Sweeler bier te brouwen. ‘Oes Pils’ lieten zij eerst brouwen door een Sallandse brouwerij, maar dat viel nogal hoppig uit. Inmiddels brouwen zij het zelf. Na de Oes Pils volgde nog een aantal andere bieren: de Bennevelder Lentebock, Herfstbock, Wisper Witte, Aelder Oerbier, Zweeler Wolf en een Machtige Möpper. Eind 2017 wordt daar ook het Carbidbier aan toegevoegd. Dit bier is speciaal voor de jaarwisseling gebrouwen en heeft daarom ook deze bijpassende naam gekregen!

Carbidbier

Carbidbier is een gelegenheidsbier van 8,7%. Meer informatie over het bier zal nog volgen! De brouwers waarschuwen wel bij het bier, het kan nogal wat knallen veroorzaken! Het gaat bij deze brouwers niet om de productie, wel om het plezier. Het is dan ook daarom dat zij de bieren in kleinere oplages brouwen. Het keerpunt is altijd 1 januari. Loopt een bier goed, dan brouwen zij er meer van.

Bron: Coevorden aan huis