Burgemeester Den Bosch tapt eerste Brand DubbelBock van 2015

10 september 2015 om 19:29

Het bockbierseizoen lijkt elk jaar vroeger te beginnen. Met de zomervakantie nog vers in het geheugen presenteerde Brand deze week zijn DubbelBock 2015. Ton Rombouts, burgemeester van Den Bosch, had de eer de eerste glazen van het seizoen te mogen tappen in café De Paternoster.

Op de handkar

In Brabant en Limburg gaat zo’n moment natuurlijk gepaard met de nodig ceremonie. Brand smeerde de wielen van de handkar, het stof werd van het Bockbier-vaandel geblazen en een optocht werd in gang gezet. De Komisch Folkloristische Fanfare De Kikvorschen begeleidde de bonte stoet, met het eerste vat DubbelBock op de kar, naar het café van kasteleinsechtpaar Bert en Nicole Henkelman op de Markt in Den Bosch.

Eerste Brandcafé buiten Limburg

Dat de keuze op café Paternoster is gevallen is niet toevallig.  Het is namelijk precies 100 jaar geleden dat Brand Bier, gebrouwen in het Limburgse Wylre, ook buiten Limburg verkrijgbaar was. Café De Paternoster (sinds 1573) aan de Bossche Markt was het eerste café, buiten Limburg dat het authentieke en ambachtelijke Brand bier mocht tappen. Nog steeds tappen nazaten van de toenmalige kastelein dit bier en is het café sinds jaar en dag een officieel Brand Proeflokaal.

Hoe smaakt Brand DubbelBock?

Hoe smaakt dan de Brand Dubbelbock 2015? Volgens de brouwerij zelf is het een fantastisch bier! We hadden niet anders verwacht! Volgens de omschrijving van Brand dankt de DubbelBock zijn rijke en robuuste smaak aan de dubbele rijping. De bijzondere blend van gebrande moutsoorten geeft Dubbelbock een prachtige, robijnrode kleur. Brand Dubbelbock is door zijn krachtige, moutige karakter een echt herfstbier. Reden genoeg om de komende periode zelf eens de lippen aan deze Dubbelbock te zetten. Al was het maar om te controleren of deze lyrische smaakomschrijving op waarheid berust.

Brand handkar

Brand handkar