BUIK magazine & een goed glas bier, dat is lekker zeg!

19 juli 2018 om 08:00

We hebben deze dagen heel wat biermagazines in de schappen liggen. De Benjamin van het stel is BUIK magazine. In dit nieuwe magazine draait alles om de liefde voor smaak, waar we onze buikjes vrijwel dagelijks mee vullen. Allerhande nieuws, weetjes en artikelen over bier en nog veel meer!

BUIK magazine

BUIK magazine is een initiatief van Yvonne van Houtum, Casper Pennings en Aniek Zutphen. Het drietal werkt samen met een hele hoop bevlogen bierenthousiastelingen, om dit nieuwe magazine zo lekker en interessant mogelijk te maken. En dat is in de eerste uitgave zeker gelukt. Tijdens Bier & Big in Eindhoven vond de lancering van het magazine plaats en waren de eerste magazines verkrijgbaar voor het publiek. Hij leest lekker weg, natuurlijk met een smakelijk glas bier in de hand!

‘Bike Beerswap’

Van bierspots tot barbecuetips, en van nationale bierlovers tot bierontdekkers in het buitenland. BUIK magazine heeft een breed scala aan onderwerpen in zich. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nico Heiman uit Berlijn? Hij fietste in vier weken door België, Duitsland, Frankrijk en Nederland om zijn zelf gebrouwen Saison te ruilen voor bieren uit verschillende brouwerijen. Zijn persoonlijke favorieten tijdens deze ‘Bike Beerswap’ waren bieren van Boon, Cantillon én het Nederlandse Nevel Artisan Ales. This man loves his Sours!

Maar ook een artikel over Ramses Bier waarin de redactie met Ramses Snoeij en zijn vrienden, gaan bootje varen in Raamsdonksveer. Er staat hen iets bijzonders te wachten! Ergens in het water ligt namelijk een vat bier te rijpen. Na een flinke zoektocht wordt het vat uit het water getakeld en kan de Ramses Barrel Aged Bever naar de haven gebracht worden. De foto’s in het magazine nemen je mee!

Smakelijke ratjetoe

Het is een ratjetoe aan smakelijke berichten, foto’s en artikelen in het magazine. Heerlijk om je op een zonnige middag eens even goed bij te verlekkeren. Leuk detail, tijdens het bladeren kom je ook Bierista Taco tegen! Hij vertelt je van alles over ‘hebbierdingetjes’ én zijn barbecuetips zijn ook niet mis.

Al met al een fijne aanvulling voor ons bierlandschap en zeker de moeite waard om eens lekker doorheen te bladeren! Je kunt BUIK magazine voor €3 (excl. verzendkosten) aanschaffen door te mailen naar info@buikmagazine.nl, óf hou je ogen goed open tijdens een bierfestival, daar wil ook nog wel eens een standje staan!