Twee nieuwe Budels bieren vanaf nu verkrijgbaar!

6 december 2017 om 08:00

De Budelse Brouwerij introduceert twee nieuwe craftbieren: Budels IPA en Budels Golden Ale. De bieren zijn gebrouwen volgens de inzichten en het pure vakmanschap van meesterbrouwer Gerard Arts.

Budels IPA & Golden Ale

Beide bovengistende bieren hebben een uitgesproken hoppig karakter en een uitgebalanceerde smaak. Ze onderscheiden zich onderling door een eigen unieke mélange van bijzondere hopsoorten. Deze ambachtelijk gebrouwen bieren zijn vanaf heden verkrijgbaar.

De Budels IPA is een India Pale Ale met een verfijnde bitterheid en aangenaam karakter. Een uniek resultaat van een uitgekiende combinatie van vier verfijnde hopsoorten. In deze IPA zijn Chinook, Lemon Drop, Simcoe en dry hopped Willamette gebruikt.

Budels Golden Ale is en bijzondere Pale Ale door een heel mooie mix aan rijke hoparoma’s. Vol van smaak door de natuurzuivere Saaz en Hallertauer Perle hop en extra karakteristiek door dry hopping met Sorachi Ace. Deze Golden Ale bevat 6% alcohol.

Budelse Brouwerij

De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij met een eeuwenoude traditie. Sinds 1870 is deze brouwerij verankerd in het hart van het Brabantse Budel en opgericht door Gerardus Arts onder de naam ‘De Hoop’. Inmiddels leidt de vierde generatie van de familie Arts, met veel liefde voor het brouwersvak, de brouwerij.

Het paradepaardje van de Brouwerij is de Budels Pilsener. Ambachtelijk gebrouwen volgens geheime familiereceptuur, met een verfijnde geur en een uitermate frisse, zachte en aangename smaak. Het gehele assortiment bestaat uit 20 Budelse Bieren, waarvan 10 biologische en 3 alcoholvrije bieren. Alle Budelse Bieren worden klimaatneutraal gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater uit eigen bron.