Een bruisende belevenis bij het BrouwTheater in Den Dolder

8 december 2017 om 08:30

Je eigen bier brouwen in een compleet ingerichte minibrouwerij met vrienden, familie of andere bierfanaten. Bij het BrouwTheater in Den Dolder kan het! Tijdens de sessies leer je alles over de basisingrediënten, benodigde vaardigheden en de materialen die nodig zijn om een smaakvol bier te brouwen.

Door Frouke van Loo

Brouw je eigen bier

Om een eigen bier te brouwen bij het BrouwTheater heb je geen voorkennis nodig. Je wordt tijdens het brouwen stapsgewijs begeleid door professionals. Na een periode van gisting kom je terug om jouw eigen bier te proeven, af te vullen en natuurlijk mee naar huis te nemen. Sander de Graaf, oprichter van het BrouwTheater neemt je mee in zijn passie en laat je zijn brouwwereld zien.

Vanaf jongs af aan is Sander al in de keuken te vinden. Toen al werd hij ‘het bakkertje’ genoemd, tegenwoordig is dat ook wel ‘chefke’. Producten bereiden van ingrediënt tot eindproduct is volgens hem het mooiste wat er is. En deze passie wil hij graag delen. Afgelopen jaar nam hij een sabbatical om zijn kennis te verbreden. Hij reisde samen met zijn vriendin naar Nieuw-Zeeland, waar hij zijn grote hobby weer tegen het lijf liep: het brouwen van bier. Hij bedacht tijdens zijn reis een gaaf concept, waarbij hij het mogelijk wilde maken om iedereen zijn eigen bier te laten brouwen.

Verschillende bieren

Het BrouwTheater heeft meerdere brouwstations, waardoor je meerdere soorten bier tegelijkertijd kunt brouwen. Je hebt keuze tussen het brouwen van een blond, dubbel, tripel of IPA. Krijg vast een indruk via de onderstaande video of kijk voor meer info op de website van het BrouwTheater.