Brouwers nemen hun verantwoordelijkheid

10 oktober 2013 om 13:47

DEN HAAG – “De biersector neemt haar verantwoordelijkheid”, zegt Arno Rutte, lid VVD-fractie Tweede Kamer in ‘De Brouwers van Morgen’. In het magazine van Nederlandse Brouwers gaat de woordvoerder alcoholbeleid in op de verantwoordelijkheid van de brouwers.

Twee aspecten hebben daarbij zijn aandacht. De leeftijd waarop jongeren beginnen met drinken van alcohol en het moment waarop mensen drinken. Zo gaan alcohol en verkeer niet samen. Daarbij is gepaste commerciële communicatie in supermarkten, op TV en bij festivals, een belangrijk aspect bij het verankeren van de sociale norm om tot 18 jaar geen alcohol te drinken. De Nederlandse aanpak met een dialoog tussen stakeholders, waaronder Nederlandse Brouwers, werkt daarvoor. “Als partijen er samen uit komen, zorgt dat voor breed draagvlak. Daar ben ik enthousiast over”, aldus Arno Rutte.

Duurzaamheid een ruim begrip

Naast Arno Rutte komen er in de tweede editie van ‘De Brouwers van Morgen’, veel brouwers en stakeholders aan het woord, zoals het Nederlands Instituut voor Brouwgerst, Mout en Bier. Het magazine wordt gepresenteerd op de Dag van de Duurzaamheid. Basis voor alle verhalen zijn de gezamenlijke doelstellingen van Nederlandse Brouwers voor verantwoorde bierconsumptie en duurzaamheid. Ook het thema bier & economie komt uitgebreid aan bod. Duurzaamheid is daarmee voor Nederlandse Brouwers een ruim begrip.

Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: “De biersector is een prachtige en veerkrachtige sector die goed is voor de economie. Brouwers hebben duurzaamheid in de genen. Of het nu gaat om doelstellingen rondom verantwoorde bierconsumptie of milieu. De brouwers in Nederland behoren tot de top van de wereld. We zijn er trots op dat we dat met ons magazine aan iedereen kunnen laten zien.”

De Brouwers van Morgen wordt gestuurd naar alle leden, relaties en stakeholders van Nederlandse Brouwers. Het magazine kan tevens worden gedownload op de website www.nederlandsebrouwers.nl.

bron: www.nederlandsebrouwers.nl