Brouwerij Walhalla heeft het doel binnen een maand behaald!

10 november 2017 om 09:00

Brouwerij Walhalla boekt groot succes met hun crowdfund campagne! De Amsterdamse brouwerij heeft in heel korte tijd het benodigde bedrag binnengehaald om eigen brouwketels en een proeflokaal te realiseren.

Een maandje tijd

Een maand geleden lanceerde Walhalla Craft Beer uit Amsterdam een crowdfunding campagne om een eigen brouwerij en proeflokaal te vestigen in Noord. Binnen vier weken is het doelbedrag van € 100.000 behaald. Daarmee gaan de brouwinstallatie en de verbouwing van het voormalige garagepand bekostigd worden. De verwachting is dat de brouwerij en het proeflokaal begin volgend jaar opengaan.

Community

De keuze voor crowdfunding in plaats van een lening bij de bank was bewust: “Vanaf het begin wilden we een community van bierliefhebbers bouwen rond onze brouwerij, die zich betrokken voelen bij het bedrijf en die we hopelijk vaak terug gaan zien in het proeflokaal!”, aldus oprichter en eigenaar Aart van Bergen. “We zijn overdonderd door alle steun die we de afgelopen maand hebben gekregen, zowel uit eigen kennissenkring als daarbuiten. Zo hebben we 55 leden in de speciaal opgerichte Walhalla Helden Club, een exclusieve groep investeerders die hun eigen gegraveerde bierpul krijgen in het proeflokaal en worden uitgenodigd voor een jaarlijkse bijeenkomst. Een aantal van hen kenden we al, maar het merendeel niet. Zo haalden we veel sneller het doelbedrag dan verwacht.”

Doorontwikkelen

Walhalla begon 2 jaar geleden als huurbrouwerij, die als missie heeft de favoriete bieren van de goden te brouwen. In die periode hebben verscheidene bieren prijzen gewonnnen, waaronder de Zilveren Medaille van de Brussels Beer Challenge voor de Osiris Farmhouse Ale en de titel “Lekkerste Bockbier van Nederland 2016” voor de Heimdall Imperial Rye Bock. Na twee jaar extern bier te produceren is er besloten om over te gaan op eigen brouwketels: deze uitbreiding stelt Walhalla in staat om meer verschillende bieren te brouwen, terwijl het proeflokaal altijd tenminste 10 eigen bieren op tap zal hebben. Ook zal het grotere pand nieuwe mogelijkheden bieden zoals bieren rijpen op vat of wilde vergisting.