Brouwerij vandeStreek brengt een alcoholvrije Bock uit!

21 september 2018 om 08:00

Brouwerij vandeStreek uit Utrecht brengt dit najaar ’s werelds eerste alcoholvrij bockbier op de markt! De brouwers hebben keihard gewerkt om de kenmerkende smaken van dit seizoensbier in een alcoholvrije variant te stoppen, en dat lijkt gelukt. De Non-Alcoholic Bock is vanaf deze maand verkrijgbaar!

Primeur voor vandeStreek-bier

Traditiegetrouw wordt het begin van het bockbierseizoen in Nederland op de eerste maandag van oktober groots gevierd. Vanaf half september worden de winkels en horeca reeds voorzien van de bieren, dus de Nederlands brouwers zetten alles in werking om de bieren op tijd afgevuld te krijgen. Zo ook brouwerij vandeStreek uit Utrecht. Al hebben zij het zichzelf dit jaar niet heel makkelijk gemaakt. Zij hebben de afgelopen maanden namelijk gezwoegd om de Non-Alcoholic Bock voor elkaar te krijgen.

Non-Alcoholic Bock

De Utrechtse brouwers hebben reeds groot naam gemaakt met hun alcoholvrije IPA. Dit bier wordt sinds uitbrengen door bierliefhebbers bestempeld als de beste alcoholvrije IPA van het land en wordt dan ook met veel plezier gedronken. Perfect natuurlijk wanneer je daarna de weg nog op moet of nog heel verstandige gesprekken moet voeren. En dat geldt ook voor de nieuwe Non-Alcohol Bock. Zoals de brouwers het bier zelf presenteren: “Wanneer het buiten donker en glad wordt, wil je natuurlijk verantwoord de weg op. Dus is nu vooral de vraag: Bock jij of Bock ik?”

Bock basis

Bockbier is het meest bekende en meest gebrouwen seizoensbier van Nederland. Je kunt een bockbier vooral herkennen aan de kenmerkende geuren en smaken van karamel, een lichte moutigheid en wat gebrande tonen. Deze bierstijl is tamelijk zoet en van oorsprong ondergistend gebrouwen. Bockbier wordt vooral in het najaar gedronken, bijvoorbeeld na een lange boswandeling of gezellig warm bij de haard.

Normaal gesproken bevat deze bierstijl tussen de 6 en 7,5% alcohol. En dat is dus waar vandeStreek (wereldwijd) het verschil maakt. Er was tot op heden namelijk nog geen alcoholvrij bockbier verkrijgbaar. Maar vanaf nu dus wel! De Non-Alcoholic bock is vanaf deze maand verkrijgbaar bij Mitra drankenspeciaalzaken en alle betere slijterijen in ons land!

Heb jij hem al geproefd? Geef jouw mening en schrijf hier een Bierista bierreview!

[Beeld via vandeStreek-bier]