Brouwerij The Musketeers op de wilde toer

28 augustus 2015 om 18:56

Brouwerij The Musketeers gaat op de wilde toer. De Belgische brouwerij heeft een Brett-bier gelanceerd met de naam Troubadour Magma Triple Spiked Brett. Deze primeur werd gelanceerd bij het Gentse  bakkerij-restaurant De Superette van Kobe Desramault.

Net zoals ‘brood niet zomaar brood is’ voor De Superette, is voor Brouwerij The Musketeers ‘bier niet zomaar bier’. In een bakkerij is gist een cruciale grondstof voor brood, zoals dat voor de fermentatie bij bier ook is. Echter, Brouwerij The Musketeers gaat een stap verder en brengt met Troubadour Magma Triple Spiked Brett een bier op de markt waarin gist-combinaties een hoofdrol spelen.

Spiken

Tijdens de drie vergistingsfasen van Troubadour Magma (hoofdgisting, lagering en hergisting op fles) wordt de standaard gebruikte gist ‘geSpiked’ met drie verschillende Brettanomyces gisten.
(‘Spiken’ is het opzettelijk toevoegen van een bepaalde stof/organisme/molecule om een bepaald effect te genereren op een reactie of (bio)-chemisch proces.) Het resultaat is een uitzonderlijke balans tussen de hopbitterheid en de lichte zurigheid die typisch is voor Brettanomyces-gisten.

Bierbeschrijving

De brouwerij heeft nog geen recensie-exemplaren beschikbaar. Vandaar dat we hier moeten afgaan op de gekleurde beschrijving van de brouwerij zelf.

De kleur is oranje-koper met een geel-achtige schuimkraag. In de neus worden kruidige en fruitige aroma’s van citrus, mango en hop gevolgd door de aanwezige typische Brettanomyces geur van stro en hooi die pas na een tijdje doordringt. In de smaak ontdek je citrusfruit, sinaasappel, lichte karamelsmaak, boter en alcohol, maar vooral de fris zurige smaak heeft een verrassend effect. Het droog en hop-bitter einde blijft lang nazinderen. Brettanomyces-gist maakt dat dit bier nog verder evolueert en lang bewaard kan worden.

De Troubadour Magma Triple Spiked Brett is vanaf begin september verkrijgbaar.

Over The Musketeers

Brouwerij The Musketeers viert dit jaar z’n 15-jarig bestaan en is sinds de oprichting in 2000 geëvolueerd van 4 vrienden die als hobby-brouwingenieurs Troubadour Blond op de markt brachten, naar een professioneel bedrijf dat focus legt op Belgisch Speciaalbier met een eigen en uniek karakter : Troubadour Obscura, Troubadour Magma, Troubadour Spéciale, Troubadour Westkust, Troubadour Imperial Stout en Antigoon. De Troubadour bieren zijn aan een zeer sterke opmars bezig in Belgie en worden intussen uitgevoerd naar een 20-tal landen.

 

Troubadour Triple Spiked Brett

Troubadour Triple Spiked Brett