Brouwerij ’t IJ brouwt ‘Geniet & Geef Bier 2018’ voor KiKa

13 januari 2018 om 08:00

De Amsterdamse Brouwerij ’t IJ is gevraagd het Geniet & Geef Bier 2018 te brouwen. Een speciaal, eenmalig brouwsel waarvan de winst volledig naar de bestrijding van kinderkanker gaat. De brouwers zijn dan ook best een beetje trots dat zij dit jaar gevraagd zijn.

Geniet & Geef

Sinds 2012 wordt het initiatief ‘Geniet & Geef’ met ontzettend veel inzet en passie in stand gehouden voor Stichting KiKa, Kinderen Kankervrij. Initiator Gaius Voûte, CEO Bier&cO en bestuurslid van Stichting Geniet & Geef: “Momenten waarop je geniet, maken je ervan bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze genietmomenten om te zetten in donaties voor het goede doel, donaties voor KiKa.’’ De opbrengst wordt gerealiseerd met de verkoop van het bier en komt volledig ten goede aan KiKa. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef al meer dan € 400.000,- euro opgebracht met in 2017 een opbrengst van maar liefst €91.831,48.

Brouwerij ’t IJ

Het team van de Amsterdamse brouwerij is ontzettend vereerd dit jaar het Geniet & Geef Bier te mogen brouwen. Eerdere edities van dit bier werden door gerenommeerde collega’s zoals Hertog Jan en Jopen Bier gebrouwen maar dit jaar is het stokje dus aan Brouwerij ’t IJ doorgegeven. Wat zij precies gaan brouwen, dat is nog niet duidelijk. Wat zij wel al weten is dat het een typisch IJbier moeten worden, een stevig maar fris en doordrinkbaar bier. En ze hebben ook nog even de tijd. Traditiegetrouw wordt het bier in de eerste week van september gelanceerd. Vanaf dat moment is het bier verkrijgbaar bij Albert Heijn, Mitra en meer dan 170 horecagelegenheden.

Genezing

De inspanningen van Stichting Geniet & Geef zijn dit jaar bekroond met De Gouden PINT, de belangrijkste bierprijs in Nederland voor een persoon of organisatie die zich de afgelopen periode op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur. De motivatie van de jury was: “Voor het samenbrengen van brouwers en consumenten om van hun genietmoment – het brouwen en proeven van een bijzonder bier – een geefmoment te maken voor een bijzonder doel: KiKa”. Dit was voor de stichting een mooie bekroning op het werk, maar belangrijkste is uiteraard genezing van kinderkanker.

Hoeveel bier er gebrouwen wordt is ook afhankelijk van deze genezing. Het aantal hectoliters wordt bepaald aan de hand van het genezingspercentage van kinderen met kinderkanker dat jaar. “We gaan uiteindelijk natuurlijk voor de 100 hectoliter. Dat zou betekenen dat alle kinderen genezen”, aldus Gaius Voûte.

Bekijk hier de video van Geniet & Geef 2017 waarin oprichter van Stichting Kika, Frits Hirschstein vertelt over de Stichting en de Geniet & Geef actie.

[Afbeelding header: Kika Actie Moerse Boys]