Brouwerij ’t IJ kijkt uit naar bierspot in het Vondelpark!

10 juli 2018 om 11:00

Wie wel eens in het Vondelpark in Amsterdam komt, is zeer waarschijnlijk niet onbekend met ’t Blauwe Theehuis. Middenin het park loop je tegen dit bijzondere, opvallende Rijksmonument aan. Volgend jaar opent de Amsterdamse Brouwerij ’t IJ hier haar tweede proeflokaal!

Uitzicht over het park

’t Blauwe Theehuis is een opvallend paviljoen dat stamt uit de jaren 30. Je hebt hier vanaf de eerste verdieping mooi uitzicht over het Vondelpark en op het terras met ruim 700 zitplaatsen heb je hier altijd wel een plekje. Dit is dan ook meteen één van de grootste terrassen van Europa. Stel je het maar even voor op een zomerse dag… Gezellig druk en oer-Amsterdams!

Je herkent het gebouw direct aan de blauw-witte kleuren en ronde vormen. Aan de buitenkant van het bijzondere gebouw verandert helemaal niets. ‘t Blauwe Theehuis is met zijn opvallende, transparante ontwerp een mooi voorbeeld van het zogeheten Nieuwe Bouwen en is als zodanig een Rijksmonument.

Samen genieten

De locatie van het huidige theehuis is al bijna zolang als het Vondelpark bestaat, een plek waar mensen samenkomen om iets te drinken. Eerst nog bij een simpel drankstalletje, later bij het opvallende Indische Theehuis, dat in 1936 afbrandde. ‘t Blauwe Theehuis, dat een jaar later op dezelfde plek verscheen, is sindsdien een zeer geliefde verzamelplaats. Als het aan Brouwerij ‘t IJ ligt, is dat precies wat het blijft: een ontmoetingsplaats in het park, maar dan wel een waar je terecht kan voor goed Amsterdams bier.

De komende maanden blijft alles in ‘t Blauwe Theehuis nog hetzelfde. In deze periode wordt er gekeken naar de optimale indeling voor een proeflokaal. In de winter is het theehuis korte tijd gesloten voor een aantal aanpassingen aan de inrichting en het terras. Daarna opent in het voorjaar van 2019 ‘t Blauwe Theehuis als proeflokaal voor de bieren van Brouwerij ’t IJ. Niet alleen zullen er veel bekende en eenmalige bieren van de brouwer verkrijgbaar zijn. Het blijft ’s avonds langer open dan het huidige theehuis en je kan er straks ook voor een maaltijd terecht! Nog even geduld aub…