Brouwerij Sint Joris in kelder Boterhal Breda

7 juni 2016 om 00:10

Brouwerij Sint Joris opent op woensdag 8 juni haar deuren. De brouwerij en het bijbehorende proeflokaal zijn in de middeleeuwse kelder van biercafé-restaurant de Boterhal op de Grote Markt in Breda gevestigd. De kelder stamt uit 1483 en is in oude glorie hersteld. 

Huisbieren

In de brouwerij worden de huisbieren van de Boterhal gebrouwen en gelagerd. De eerste twee proefbrouwsels zijn witbier en bitterblond en zijn vanaf de openingi verkrijgbaar in het café op de begane grond en in het proeflokaal in de kelder. Uiteindelijk komen er vijf huisbieren op tap. Het brouwteam, bestaande uit Wesley Aarse en Jet van de Griendt, gaan over een aantal weken een tripel brouwen, het derde huisbier. Het daaropvolgende bier wordt een bockbier. De totale capaciteit van de brouwinstallatie is 500 hectoliter per jaar.

Proeverijen

De brouwerij en het proeflokaal zijn op inloop te bezichtigen. De exacte openingstijden staan de op de website. Vanaf 26 juni worden er op zondagen brouwerijbezoeken georganiseerd waarbij je de huisbieren kunt proeven en er een uitleg wordt gegeven over de brouwerij, de middeleeuwse kelder, het brouwproces en brouwingrediënten. In het proeflokaal zullen vanaf dinsdag 21 juni proeverijen, workshops, proefcompetities, etc georganiseerd worden. Deze brouwerijbezoeken en proeverijen kunnen online gereserveerd worden.

Het sfeervolle proeflokaal ligt in dezelfde ruimte als de brouwzaal en is een unieke setting voor borrels en feestjes tot op 70 personen. Voor reserveringen en informatie kunt u contact opnemen met Jet via info@brouwerijsintjoris.nl

Bierista_Boterhal_Breda.006 Bierista_Boterhal_Breda.005
Brouwerij Sint Joris in de kelder van de Boterhal in Breda.

Brouwerij Sint Joris in de kelder van de Boterhal in Breda.

Bierista_Boterhal_Breda.003 Bierista_Boterhal_Breda.002 Bierista_Boterhal_Breda.001