Nieuwe bierspot in Waalwijk steeds dichterbij!

6 november 2017 om 12:00

Afgelopen zomer geleden startte de crowfundingsactie van Brouwerij Sint Crispijn om het laatste stukje van de verbouwing te kunnen voltooien en de werkzaamheden zijn nog steeds in volle gang. Waalwijk is binnenkort een echte bierspot rijker!

Door Frouke van Loo

Ambachtelijk brouwen

Na 4 jaar bezig te zijn geweest met het regionaal vermarkten van de authentieke en ambachtelijk gebrouwen bieren van Brouwerij Sint Crispijn waren Gillian en Annemieke op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het streven was altijd al een eigen kleinschalige brouwerij op te kunnen zetten en die uitdaging zijn zij aangegaan.

De bieren van Sint Crispijn worden momenteel wel door hen zelf gebrouwen, maar op een andere locatie bij brouwerij ‘De 3 home’. Gillian is zelf actief betrokken bij alle processen tijdens het brouwen van de bieren. Het bottelen van a tot z, is dan ook precies waar zijn passie ligt. Met deze passie werd hij een aantal jaren geleden aangestoken door zijn vader Cor. Door veel uitproberen en experimenteren maakte hij de lekkerste bieren. Na een aantal jaar is Gillian zelf eens mee gaan brouwen en was het virus meteen overgedragen. Ambachtelijk en authentiek bier brouwen is dan ook de koers die Sint Crispijn vaart.

Brabantse Bierspot

Bij de nieuwe brouwerij, die in een oud graanpakhuis in de Gedempte Haven in Waalwijk gerealiseerd wordt, zal ook een grote bar en proeflokaal komen. In het proeflokaal worden alleen de bieren geschonken die binnen de Sint Crispijn muren gebrouwen zijn en deze bieren zullen ook aan groothandels en slijteren verkocht worden. Ook worden er proeverijen en rondleidingen georganiseerd en naast de regulieren openingstijden willen de ondernemers ook graag dans-, muziek- en filmavonden op de vrijdag laten terugkeren in de agenda van Sint Crispijn. Vergaderingen en events zijn ook zeker mogelijk bij deze nieuwe Brabantse bierspot!

Blijf op de hoogte van de voortgang via de Facebookpagina en bekijk ter inspiratie de video van Sint Crispijn hieronder!