Brouwerij de Prael lanceert de Zij gelooft in Mijbok

24 maart 2018 om 08:00

Brouwerij De Prael heeft een nieuw Lentebier gebrouwen, de Zij Gelooft In Mijbok. Deze frisse doordrinker wordt maandag 26 maart gepresenteerd in De Prael Houthavens in Amsterdam. En ja, de naam doet je ergens aan denken..

Helden van de Prael

Vaak zegt men dat je niet teveel moet terugkijken naar het verleden. Dingen gebeuren en leef in het heden. De Prael is eigenwijs en doet het toch. De Zij gelooft in Mijbok is dan ook een hommage aan volkszanger André Hazes. Dat de brouwerij sowieso veel affiniteit heeft met de helden van nu én van vroeger blijkt alleen al uit de Expositie: Helden van De Prael, die gaat over de mensen die nu bij De Prael werken. In de Proeflokalen en de brouwerij krijgen de helden van vroeger ook nog steeds een podium. Johnny, Mary en Zwarte Riek. Zij horen net als alle medewerkers bij De Prael. Maar net als deze biernamen zijn sommigen helden niet meer bij ons.vBetekent dit dat ze zijn vergeten? Absoluut niet!

Frisse Mijbok

Als eerbetoon aan de grootste volkszanger ooit brouwt de Amsterdamse brouwerij de Zij Gelooft in Mijbok. Een fris lentebier met 5,7% alcohol. “Hij is lekker fris en doordrinker, precies waar André van hield”, aldus de brouwers.

Het bier wordt maandag 26 maart tussen 16:00 en 19:00u gepresenteerd in het proeflokaal van de brouwerij: De Prael Houthavens aan de Nieuwe Hemweg in Amsterdam. Wil jij daar bij zijn? Dat kan? Meld je dan hier aan!