Brouwerij De Prael opent eind dit jaar haar deuren in Groningen!

20 september 2018 om 08:00

Het ging al een tijdje door de wandelgangen, maar deze week maakt Brouwerij De Prael ook zelf met gepaste trots bekend dat zij een nieuwe vestiging in Groningen gaan openen. 

Na de succesvolle uitbreiding in Amsterdam en Den Haag, worden eind 2018 de deuren van een nieuwe De Prael locatie aan het Boterdiep in Groningen geopend. En dat betekent nog meer smaakvol bier en nóg meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die weer aan het werk kunnen. De Prael gelooft namelijk in een arbeidsmarkt die toegankelijk is voor iedereen. Dat iemand met mentale of andere problemen mee moet kunnen doen, en dat kunnen we natuurlijk niet genoeg promoten!

Dubbele lading

Brouwerij De Prael werd in 2001 opgericht door Arno en Fer. De twee ondernemers wilden een bedrijf opstarten waar mensen die op de één of andere manier moeilijker aan het werk kunnen komen, toch aan de slag kunnen. Het doel van de brouwerij is natuurlijk allereerst om heerlijk bier uit de taps te laten stromen, maar daarmee ook vooral werkplekken te creëren voor deze doelgroep. Met haar proeflokalen en brouwerijen wil De Prael het gat in de arbeidsmarkt dichten en gasten laten genieten van bijzondere bieren en lekker eten. Een mooi initiatief met een dubbele lading dus!

Op naar Groningen

De brouwerij met proeflokaal in Groningen is de vierde locatie van de Prael. Er wordt hier samengewerkt met WerkPro, een overkoepelende organisatie van sociale ondernemingen waar mensen naar werk worden begeleid. De Prael en WerkPro delen het geloof in een arbeidsmarkt voor iedereen. Dat WerkPro ruime ervaring heeft in de horeca, maakt de samenwerking extra kansrijk. In een prachtig pand met een bijzonder binnenplein, op loopafstand van Grote Markt en Martinitoren, komen mens en bier weer heel mooi samen. Medeoprichter Arno Kooy zegt daarover in een persbericht: “Met De Prael Groningen willen wij een levendige en sociale plek creëren.”

Iedere 2.000 liter bier die De Prael brouwt, afvult en verkoopt staat garant voor één werk- en leerplek. Bier van De Prael helpt mensen zo direct aan werk en zorgt voor meer helden op de werkvloer van De Prael. Iedereen die bij De Prael werkt krijgt ook de kans om een opleiding te volgen en een vak te leren. Draag dus bij aan dit mooie initatief, want dankzij jou zijn we allemaal weer een stukje dichter bij een inclusieve arbeidsmarkt! 

Ga voor informatie en bieren van De Prael naar de brouwerspagina!