Brouwerij De Prael in Den Haag officieel geopend!

14 april 2018 om 08:00

Dit weekend beleeft de nieuwe locatie van Brouwerij de Prael haar eerste officieel geopende weekend. Vrijdag 13 april werd de brouwerij in het Energiekwartier in Den Haag geopend!

Meer dan een bierbrouwerij

In navolging op het succes in Amsterdam zijn nu ook de deuren in de hofstad Den Haag geopend. Bij De Prael betekent dat veel meer dan alleen het openen van een bierbrouwerij. Naast meer bierproductie en consumptie betekent dit namelijk ook dat er weer een hoop mensen aan het werk kunnen. Brouwerij De Prael is een sociale onderneming die voor veel meer staat dan alleen bier.

De brouwerij is in 2001 opgericht door Arno en Fer omdat de toenmalige arbeidsmarkt niet was zoals het volgens hen hoorde. Mensen die om wat voor reden niet zomaar kunnen starten aan een baan werden vrijwel direct afgestoten, zonde!  Denk bijvoorbeeld eens aan psychische problematiek, lichamelijke problemen en nog een hele hoop andere redenen. De Prael vindt dat iedereen mee moet kunnen doen, vooral wanneer zij dat zelf graag willen. Heerlijk troebel bier is voor hen dan ook hét middel om zoveel mogelijk sociaal-maatschappelijke impact te maken.

Verder het land in

Brouwerij De Prael is dus niet zomaar een brouwerij. Met proeflokalen en brouwerijen waar mensen kunnen werken en gasten kunnen genieten wil De Prael het gat in de arbeidsmarkt zo ver mogelijk dichten dichten. Den Haag is de derde locatie waar 120 mensen in betaalde en onbetaalde dienstverbanden werken vanuit deze duidelijke visie. Later dit jaar staat ook de brouwerij in Groningen op de planning voor opening.

Energiekwartier

In het oude magazijn van de gasfabriek aan het Esperantoplein in Den Haag is weer een nieuwe plek gerealiseerd om mens en bier samen te laten komen. “Met De Prael Den Haag willen wij een levendige en sociale plek creëren in het Energiekwartier”, aldus medeoprichter Arno Kooy.

De opening werd officieel verricht door de wethouder van Sociale Zaken en Werkgelegen, Rabin Baldewsingh en was uiteraard een feestelijke aangelegenheid. Wil je de brouwerij binnenkort bezoeken? Je bent van harte welkom bij De Prael Den Haag, Esperantoplein 20.