Brouwerij Jopen is bekroond met tien World Beer Awards!

23 augustus 2018 om 08:00

De Haarlemse bierbrouwerij Jopen Bier is tijdens de World Beer Awards van dit jaar maar liefst 10 keer bekroond met een award. Bijna een kwart van de 43 Nederlandse awards, ging naar de Haarlemse brouwerij. Daarmee is Jopen de best scorende Nederlandse brouwerij!

Prachtige prijzen!

Tijdens de World Beer Awards 2018 worden bieren van over de hele wereld vakkundig beoordeeld. De jury proeft de bieren blind en geeft hun eerlijke oordeel. Deze prestigieuze biercompetitie vindt jaarlijks plaats en de uitslag wordt dan ook hoog gewaardeerd. Dit jaar zijn maar liefst zes Jopenbieren uitgeroepen tot Country Winner, drie anderen werden bekroond met goud en er werd ook een zilveren medaille in de wacht gesleept. 

Uit alle Country Winners, oftewel de best scorende bieren uit ons land, in de categorie ‘Session IPA’ werd Jopen Life’s a Beach tot ‘World’s Best Style Winner’ gekozen. Donderdag 20 september 2018 worden in Londen de World’s Best Beers 2018 gekozen. Life’s a Beach van Jopen dingt mee in de categorie ‘IPA’. 

De prijzen blijven komen

Ook Jopen Mooie Nel IPA, internationaal bekend als North Sea IPA, is één van de zes Country Winners (categorie ‘IPA American-style’). In april 2018 bleek Jopen voor het vierde jaar op rij prijswinnend in de IPA-categorie tijdens de Dutch Beer Challenge en in mei 2018 ontving de veelbekroonde IPA goud tijdens Meininger’s International Craft Beer Award.

Hop-forward bieren

Craft brouwerij Jopen scoorde met name hoog in de hop-forward bieren. Naast Jopen Mooie Nel IPA werd Jopen Hop Zij Met Ons, een glutenvrije IPA, verkozen tot Country Winner in de glutenvrije bieren. Jopen Jacobus RPA behaalde hetzelfde resultaat in de categorie ‘Rye’. Tot slot werden Jopen Extra Stout en Jopen Ongelovige Thomas Country Winners in de categorieën ‘Stout’ en ‘Belgian-style Strong’.

Viergranen Bokbier

In totaal sleepten drie Jopenbieren een gouden medaille in de wacht. Jopen 4-granen Bokbier ontving goud in de stijl ‘Bock’. Ook mocht men voor de Jopen Adriaan Wit in de categorie ‘Belgian-style Witbier’ het goud mee naar huis nemen, en werd Jopen Koyt bekroond met goud in de categorie ‘Heritage Beers’. Jopen Trinitas Tripel was goed voor de laatste award, namelijk een zilveren medaille in de stijl ‘Belgian-style Triple’.

Meer over de Jopen bieren? Klik dan door naar brouwerijpagina!

[Afbeelding via Jopen Bier]