Brouwerij Inbier voor het eind van het jaar operationeel

29 november 2016 om 12:01

Brouwerij Inbier in Sittard krijgt steeds meer vorm. De afgelopen weken kwamen de eerte vrachtwagens met onderdelen van de brouwerij aan. De komende week komen nog eens zo’n vijftien trucks uit Italië om onder meer het brouwhuis af te leveren.

Brouwerij Inbier is een initiatief van Michiel Ruigt. Samen met een aantal enthousiaste collega’s heeft hij de afgelopen twee jaar onder de werknaam De ContractBrouwerij gewerkt aan de oprichting van een bijzondere brouwerij.

Inbier gaat op contractbasis werken voor brouwend en huurbrouwend Nederland, België en Duitsland. Het aantal bierbrouwerijen is de laatste jaren flink gestegen. Lang niet alle brouwers hebben de beschikking over eigen ketels. Daardoor is de behoefte aan brouwcapaciteit flink gestegen. Met de bouw van de Inbier brouwerij hoopt Ruigt in een behoefte te voorzien.
“Er is grote vraag naar het op verzoek brouwen van persoonlijk speciaalbier. Nu kan een ieder op eigen wens en recept zijn bier in Sittard laten brouwen, afvullen en verpakken volgens de laatste stand der techniek. We focussen op kwaliteit, reproduceerbaarheid, continuïteit en vooral het ontzorgen van de klant”, aldus Michiel.

Nog voor het eind van het jaar wordt de brouwerij in gebruik genomen. Meer informatie via Michiel Ruigt, tel. 06-39276699 of mail naar info@inbier.com.