Brouwerij Hoop wint Duurzaan Award

15 januari 2017 om 20:18

Bierbrouwerij Hoop heeft de Duurzaan Award 2016 heeft gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt door het Zaanse ondernemers netwerk. Naast Hoop waren er nog negen andere Zaanse bedrijven die kans hadden op deze duurzame prijs. Eigenaar Paul Riteco ziet het als een kroon op zijn ambachtelijke biermerk en brouwerij.

Fikse investering in zonne-energie

Brouwerij Hoop is een nieuwkomer op de biermarkt. De brouwerij is gestart in de zomer van 2016. Vanaf het begin wilde ondernemer Riteco fiks investeren in duurzaamheid, waaronder 304 zonnepanelen op het dak van het brouwerijcomplex en 60 stuks op het kantoor. Riteco: “Zover wij weten is er geen andere brouwerij in ons land te vinden met zo’n grote capaciteit opgewekt zonne-energievermogen.” De opgewekte zonne-energie is voor iedere bezoeker van de brouwerij zichtbaar op een display bij de ingang.

Onderscheidend vermogen Brouwerij Hoop

Het aantal bierbrouwerijen – groot en klein – groeit in ons land nog steeds. Reden voor Hoop Bier om zich op vele punten duidelijk te onderscheiden. Naast de brouwerij kunnen bezoekers het restaurant bezoeken, genieten van de vele biersoorten van Hoop en de aangrenzende streekwinkel bezoeken. In deze shop worden voornamelijk producten uit de Zaanstreek verkocht. Veelal met een groene touche.

Betrokkenheid

Eigenaar Riteco woont op steenworp afstand van zijn brouwerij annex winkel/restaurant. Hij is nauw betrokken bij de duurzame ontwikkeling van het hele gebied rond zijn Hoop. Mede door het winnen van de Duurzaan award groeit de aandacht voor Hoop bier. De toekomst voor brouwerij Hoop ziet er zonnig uit. Medio 2018 wordt de omzet geraamd op € 4.000.000 en voorziet in meer dan 25 arbeidsplaatsen. Alle Hoop dat dit mooie biermerk een plek krijgt in de lijst van beste biermerken van Nederland.