Brouwerij Hoop eert ‘The Ballad of Lucy Jordan’ met een eigen bier

20 november 2017 om 09:00

Om Marianne Faithfull’s ‘The Ballad of Lucy Jordan’ te eren brengt Brouwerij Hoop een nieuw bier uit. Het is een uniek en eigenzinnig bier geworden waar Lapsang Suchong thee aan toe is gevoegd: de Smoky Lager.

The 60’s

Marianne Faithfull, muze van Mick Jagger, icoon uit the sixties, bracht in 1979 het album Broken English uit met daarop het prachtige ‘The ballad of Lucy Jordan’. Een monument van een plaat, zo vonden tenminste ook bier-goeroe Derek Walsh en mede-eigenaar van Hoop Bier Paul Riteco. Op een lange terugrit vanaf de brouw beurs in Neurenberg namen zij zo hun ‘lijstjes’ door van favoriete songs ever. Naast de vele verschillen waren er duidelijk ook gezamenlijke favorieten, zoals ‘The Ballad of Lucy Jordan’.

Lijstjes

Zo tegen het einde van het jaar is het altijd de tijd van de lijstjes, met uiteraard de Top 2000 als onbetwiste aanvoerder. ‘The ballad of Lucy Jordan’ was altijd vaste gast in de top 2000. En terecht. Tot 2016… Ineens lijkt Marianne Faithfull zo kwetsbaar als haar stem. Brouwerij Hoop vond het dan ook hoog tijd om op onorthodoxe wijze aandacht te vragen voor een nieuwe notering. Onorthodox omdat het volgens de spelregels niet is toegestaan om ‘zomaar’ een bepaalde plaat te pluggen. Dat doen zij dan ook niet, wel vragen ze aandacht voor deze unieke vrouw en dito song. En hoe anders kan dat beter dan met drank…

Smoky Lager

Marianne Faithfull & drank, geen onlogische koppeling. Haar stem gaf al ‘at the age of 33’ aan, zo oud was zij ten tijde van de opname van ‘The ballad of Lucy Jordan’, dat ze al drie levens geleefd had. Maar anno nu, ‘at the age of 71’, is zij meer van de thee, zoals ze niet lang geleden in een interview aan gaf. Vandaar dat de brouwerij deze Smoky Lager als eerbetoon brouwt. Bier wizard Derek Walsh voegde Lapsang Suchong thee toe aan een lager, met dit bier als resultaat. Een unieke en eigenzinnige Smoky Lager voor een unieke en eigenzinnige song!

Smoky Lager vierkantLimited Edition

Voor deze gelegenheid heeft Brouwerij Hoop de flesjes van dit zeer exclusieve bier genummerd, van 1 naar 2000. Om de betrokkenheid wat te vergroten hebben zij ook een prijsvraag uitgeschreven: “Wie het genummerde flesje, dat correspondeert met het nummer in de top 2000 waarop straks ‘the ballad of Lucy Jordan’ is terug te vinden, kan overhandigen wacht een hele leuke prijs! En zoals Mathijs altijd aangeeft, eeuwige roem! Laten we haar absentie in 2016 beschouwen als een eenmalige vergissing.”, aldus de brouwers van Brouwerij Hoop.

De Smoky Lager is te verkrijgen in de winkel bij de brouwerij en een geselecteerd aantal bier-speciaalzaken.