Brouwerij De Kemphaan verhuist naar stadslandgoed in Almere

6 april 2015 om 11:32

Almere krijgt binnenkort een stadsbrouwerij met proeflokaal. Lex Meeuwissen, brouwmeester van Stichting Vrienden van Gambrinus, heeft daar zijn zinnen op gezet. De stadsbrouwerij wordt gevestigd in het informatiecentrum van Staatsbosbeheer stadslandgoed de Kemphaan.

Opening

De bestaande brouwinstallatie wordt verplaatst naar het informatiecentrum. Er wordt gebrouwen op de begane grond. Op de verdieping wordt een proeflokaal ingericht. Oplevering en openingsfeest staan gepland op vrijdag 29 mei. De openingstijden van het proeflokaal  zijn op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 20.00 uur.

Bieren

Brouwerij De Kemphaan is al sinds 14 januari 2006 de ambachtelijke brouwerij van restaurant De Kemphaan. De enthousiaste brouwers van Gambrinus hebben veel ervaring met het brouwen. Uit de ketels van deze brouwerij komt de Kemphaan Blond, in de lente een meibok, ’s zomers witbier, in de herfst een donkere bok en de Oeps, Madeleine, Tripel, Weerwater en Bitter Wit.

Volgens Huub Meulenberg, voorzitter van bierconsumentenorganisatie Pint Flevoland, is het plan een geweldige impuls voor het uitgaansgebied en de rest van de stadslandgoed de Kemphaan.