Brouwerij Brouwersnös in Groenlo krijgt gestalte

7 juli 2017 om 22:16

In Groenlo in Huize Villa Adriana is het logo onthuld van de binnenkort te bouwen bierbrouwerij, het Brouwersnös. Tevens werd er op microschaal gebrouwen door Jan Luft, voorheen in dienst bij de Rügener Insel-Brauerei in Duitsland, maar nu in dienst als brouwer bij Brouwersnös.


door Nick Bekken

De initiatiefnemers van het plan voor een stadsbrouwerij in Groenlo zijn geboren en getogen Grollenaren, Jos Oostendorp (eigenaar van het craftbiermerk Yellow Moon) en de neven Andries en Frans de Groen onder andere eigenaren van Anderson Valley (USA), brouwerij en stokerij Wilderen in België en de Rügener Insel-Brauerei in Duitsland.

Open vergisting

De brouwerij zal volgens de planning begin 2018 bieren brouwen en verkopen. Brouwersnös wil zich onderscheiden met ambachtelijk bier gebrouwen volgens het open vergistingsprincipe.

Met dit in het achterhoofd is er door Willem te Molder een driedimensionaal bronzen beeld ontwikkeld. Een brouwer die bezig is boven zijn gistkuip. Het bronzen beeld werd de uitgangspositie voor het tweedimensionale logo en samen met een uniek lettertype, dat meer een woordbeeld dan een enkel woord vormt, is het logo van Brouwersnös ontstaan.

Achterhoeks verhaal

In de brouwerij zullen verschillende speciaalbieren worden gebrouwen met een echt Achterhoeks verhaal. Het is mogelijk om mee te denken over de toekomstige namen en verhalen van de bieren. Als je een Achterhoeks verhaal kent met een bijpassende originele naam voor het biertje, kan het zomaar zijn dat je eeuwige roem in de Achterhoek en een vermelding op het etiket krijgt. Liefhebbers kunnen voor eind 2017 mailen naar info@brouwersnos.nl.