Brouwerij de 7 Deugden brouwt bier voor de IDFA!

14 november 2018 om 08:00

Vanaf woensdag 14 november tot en met zondag 25 november bruist onze hoofdstad van de passie voor cultuur. Dan vindt namelijk IDFA, het grootste documentairefestival ter wereld plaats in Amsterdam. Brouwerij de 7 Deugden heeft een bijpassend bier gebrouwen!

IDFA

Laten we bij het begin beginnen… IDFA staat voor International Documentary Film Festival Amsterdam. Sinds 1988 biedt dit documentairefestival een onafhankelijke en inspirerende plek waar liefhebbers en professionals samenkomen om te genieten van een divers aanbod documentaires. Van over de hele wereld leveren documentairemakers hun films van hoge kwaliteit aan om het verschil te maken in een wereld vol commercie.

IDFA is divers wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de documentairemakers. Zij laten zo maar al te graag zien zien dat een steeds groter publiek op zoek is naar een hoogwaardige vorm van verdieping en reflectie. Een zeer verdiepend cultureel festival dus!

De 7 Deugden Off Screen

Moedig als Brouwerij de 7 Deugden is, hebben zij de uitdaging om bier voor dit festival te brouwen met beide handen aangepakt. En dat is nogal een uitdaging met zo’n cultureel diep festival waar jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers op afkomen. Maar niets van dat heeft de brouwers afgeschrikt. Zij brouwden het IDFA-bier met de toepasselijke naam “Off Screen”.

Off Screen is een Pale Ale van 6%, gebrouwen met wat limoen en gember. Overheerlijk bij een verse bitterbal of stukje pittige kaas, een echt borrelbier dus. Off Screen wordt onder andere geschonken bij Pathe De Munt, Tuschinski, De Jaren, De Brakke Grond, Arti, Podium Mozaïek, het Ketelhuis, de Balie en Eye.

Heb jij het IDFA bier al geproefd? Hier kun je Off Screen beoordelen!

Brouwerij de 7 Deugden is onlangs verhuisd naar haar nieuwe lokatie aan de Akersluis te Amsterdam. De brouwcapaciteit is toen verhoogd van 8.000 naar 38.000 liter per maand en dus ruimte genoeg voor een mooi project als dit. Een gave kans om nog meer bieren te brouwen en nóg meer mensen met een (lichte) beperking een werkplek te bieden. Daar proosten we op!

IDFA 7 deugden

Bieretiket Off Screen | Brouwerij De 7 Deugden