Bronckhorster wint titel Lekkerste Bockbier van Nederland 2016

16 oktober 2016 om 11:00

Op Texels bij de Texelse Bierbrouwerij werd zaterdag de verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland 2016 gehouden. Consumenten bepalen tijdens een blindproeverij welk bier zij het lekkerst vinden. Deze competitie wordt georganiseerd door Geheim Genootschap Arendsnest en Biergilde Dubbele Arend.

Consumentenprijs

De verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland staat in hoog aanzien. Het wordt gezien als de consumenten, welk bockbier vindt de consument het lekkerst. Niet voor niets wordt de prijsuitreiking elk jaar door veel deelnemende brouwers bezocht. Allemaal willen ze persoonlijk een eventuele prijs in ontvangst nemen.

De winnaars

Ook dit jaar werden weer vele tientallen bockbieren ingezonden. De juryleden / consumenten hadden een zware taak. Naarmate de middag vorderde nam de spanning verder toe. Aan het einde van de middag werden alle brouwers uit hun lijden verlost en werd de uitslag bekend gemaakt. Dit zijn de winnaars.

Uitslag Standaard Bockbier 2016

 1. Bronckhorster Brewing Company – IJsselbock
 2. Texelse Bierbrouwerij – Bock
 3. Gulzige Gans – Bokkige Bok
 4. Bax Bier – Oma’s Pruim
 5. Gulpener – Herfstbock
 6. Bavaria – Bok

Uitslag Zwaar Bockbier 2016

 1. Walhalla – Heimdall Imperial Rye Bock
 2. Christoffel – Bock
 3. Jopen Bier – Johannieter
 4. Brouwerij ’t IJ – Dubbelbock
 5. Texelse Bierbrouwerij – Stormbock
 6. Bronckhorster Brewing Company – B(r)ok in de keel

Bronckhorster Brewing Company

Het Lekkerste Bockbier van Nederland wordt gebrouwen in het kleine plaatsje Rha tussen Doetinchem en Zutphen. Het is voor het vierde achtereenvolgende jaar dat het bockbier van brouwmeester Steve Gammage is terug te vinden in de Top 2! “Onvoorstelbaar!”, reageert Steve in de euforie van het moment, “De afgelopen vier jaar zijn we twee keer tweede en twee keer eerste geworden. Ik ben heel erg blij.”

De IJsselbock van Bronckhorster Brewing Company heeft dit jaar een nieuw recept gekregen. Andere jaren brouwde ik altijd een bovengistende bock. Dit jaar is-ie voor het eerst ondergistend”, aldus de winnaar. Grote blijdschap ook bij de andere winnaars Maurice Dicks van de Texelse Bierbrouwerij nam stralend van geluk zijn prijs in ontvangst. Ook zijn bockbieren zijn jaarlijks terug te vinden in de top van deze bockbierverkiezing.